Global Menkul Değerler A.Ş. ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.'ne, zamanaşımı süresinin tam ve doğru şekilde tespit edilememesi nedeniyle Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği’nin 24’üncü maddesi gereğince ayrı ayrı olmak üzere 92 bin 883 lira ceza kesildi.

Aksa Enerji Üretimi A.Ş.’nde incelemede tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle Kurulu’n II-14.1 sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği”nin 5’inci maddesi kapsamında Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartları’nın muhtelif hükümlerine aykırılıklar gereğince 30.961 lira ceza uygulandı.

KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.’ne, incelemede tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle Kurulu’n Seri:X, No:22 sayılı “Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliği” ve Türkiye Denetim Standartları’nın muhtelif hükümlerine aykırılıklar gereğince 30.961 lira ceza verildi.

Altınyağ Kombinaları A.Ş.’ne, 31.12.2018 tarihli finansal tablolarına göre sermayenin yüzde 78,98 oranında kaybedilmesi ve Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamına girilmesine rağmen, Özel Durumlar Rehberi’nin 5.8 numaralı bölümü çerçevesinde içsel bilgi olarak değerlendirilmesi gereken bu husus hakkında özel durum açıklaması yapılmaması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 5 ve 23’üncü maddeleri gereğince 38.308 lira ceza kesildi.

Atlantis Yatırım Holding A.Ş.’ne 31.12.2018 tarihli finansal tablolarına göre sermayenin %74,44 oranında kaybedilmesi ve Türk Ticaret Kanunu’nun 376 ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamına girilmesine rağmen, Özel Durumlar Rehberi’nin 5.8 numaralı bölümü çerçevesinde içsel bilgi olarak değerlendirilmesi gereken bu husus hakkında özel durum açıklaması yapılmaması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 5 ve 23’üncü maddeleri gereğince 38.308 lira ceza uygulandı.

Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. hissesinde Fatih Karataş ve Sedat Demir’e BAKAB pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (ç) ve (f) bentleri gereğince ayrı ayrı olmak üzere 26 bin 49 lira ceza verildi.

Bak Ambalaj hissesinde İsmail İpek’e noter marifetiyle düzenlenmiş bir vekaletname ile yetkilendirme olmaksızın bir başkasına hesabını kullandırmak suretiyle işlem gerçekleştirilmesine imkan sağlamak nedeniyle VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 7’nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi 26 bin 49 lira ceza kesildi.

RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş. hissesinde Necla Ateşoğlu’na RTALB pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç) ve (f) bentleri gereğince 30 bin 961 lira ceza kesilmesine karar verildi.

Olmuksan International Paper Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. hissesinde Baransel Demircan’a OLMIP pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (a) (b), (c), (ç) ve (f) bentleri gereğince 24.672 lira ceza kesilmesi kararlaştırıldı.

Atlantik Petrol Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ATPET) pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan Serkan Fırat, Mümin Özdemirler, Bülent Kamış, Tayfur Öztürk, Abdullah Koparan, Ayşe Koparan Songur, Ahmet Koparan adlı kişiler hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/1 maddesi hükümleri kapsamında işlem yapılmak üzere, 6362 sayılı SPKn’nun 115 inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ (HDFGS) pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan Mustafa Çakmak ve Belma Köseali adlı kişiler hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/1 maddesi hükümleri kapsamında işlem yapılmak üzere, 6362 sayılı SPKn’nun 115’inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TARAF) pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan Mehmet Zekir Erdem adlı kişi hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/1 maddesi hükümleri kapsamında işlem yapılmak üzere, 6362 sayılı SPKn’nun 115’inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Atlantik Petrol Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ATPET) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle Serkan Fırat, Mümin Özdemirler, Bülent Kamış, Tayfur Öztürk, Abdullah Koparan, Ayşe Koparan Songur, Ahmet Koparan adlı şahıslar hakkında, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 101‘inci maddesinin birinci fıkrası ve Kurulumuzun V-101.1 Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/2 ve 6/2 maddeleri uyarınca, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verildi.

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ (HDFGS) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle Mustafa Çakmak, Belma Köseali adlı kişiler hakkında, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 101 inci maddesinin birinci fıkrası ve Kurulumuzun V-101.1 Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin (Tedbirler Tebliği) 5/2 ve 6/2 maddeleri uyarınca, borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesine ve söz konusu kişiler hakkında Kurul’un 27.11.2015 tarihli kararı uyarınca 6 ay geçici işlem yapma yasağı getirilmesi sebebiyle, Tedbirler Tebliği’nin 6/3 maddesi uyarınca söz konusu 6 ay işlem yapma yasağı süresinin 2 yıllık süreden düşülmesine karar verildi.

Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TARAF) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle, Mehmet Zeki Erdem adlı şahıs hakkında, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 101’inci maddesinin birinci fıkrası ve Kurulumuzun V-101.1 Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/2 ve 6/2 maddeleri uyarınca, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verildi.