Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5-22 Şubat'ta gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılan adayların sonuçları 25 Şubat'ta açıklanmıştı. Sözlü sınavı başarıyla tamamlayan adaylar için 9-13 Mart tarihleri arasında tercih işlemleri gerçekleştirilmişti. Yayımlanan takvime göre, sonuçlar bugün erişime açılacak. Peki, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı? 20 bin öğretmenlik tercih sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Atamaya ilişkin tercih sonuçları 18 Mart'ta açıklanacak. Sonuçlar http://personel.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden sorgulanabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

En çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği...

ATAMALAR NASIL OLACAK?

1. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

2. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

.

Bakan Selçuk, ek atama ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Tabi gençler üniversiteleri, fakülteleri bitiriyorlar. Bir beklentileri var işle ilgili. Biz de bu konuda son derece büyük derecede bir gayret sarf ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanımıza çok özel bir teşekkür borçluyum. Bu dönem inşallah 20 bin ek atama gelecek. Bir 20 bini geçenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların dönemleri var. Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 binle sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti."

.20 BİN DAHA EK ATAMA MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 20 bin ek atama müjdesi geldi.

.Bakan Selçuk 20 bin ek atama olacağı müjdesini verdi. Ancak atamaların hangi tarihlerde yapılacağı henüz bilinmiyor. Tahminlere göre, 2020 yılı 20 bin öğretmen atamasının tamamlanmasının ardından ek atamaların yapılacağı düşünülüyor.