Sosyal Medya Düzenlemesinin ardından ilk adım sosyal medya mecralarının Türkiye'de temsilcilik açması için yapılacak görüşmeler olacak.

O görüşmeleri yürüten kurum ise Bilgi Teknolojileri Kurumu. Önde gelen mecralarla görüşmeler hali hazırda başladı. Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarından Facebook ve Instagram temsilcilik açmaya sıcak bakarken, Twitter'dan bu konuda yeşil ışık gelmediği ifade ediliyor. Ancak, Twitter ile ortak bir paydada buluşmak için görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde ise Twitter'ın Türkiye'deki faaliyetlerinden para kazandığı ancak, resmi bir muhataplık tesis etmediği hatırlatılıyor.

PEKİ GÖRÜŞME SÜREÇLERİ NASIL İŞLEYECEK?

Hali hazırda düzenlemeden önce de devam edem görüşmeler vardı. Taraflar daha öncede karşılıklı masaya oturup beklentilerini ifade etmişti ama sürecin kısa süre içerisinde çözülmemesi halinde sosyal medya platformlarına biraz zaman tanınacak ve talepler yinelenecek.

Görüşmelerde sosyal medya mecralarına btk aracılığıyla tebligat verilecek ve temsilcilik açması istenecek. Toplam 6 aylık bir süreç yürütülecek. Buna göre, önce ilk tebligattan 30 gün sonra duruma bakılacak daha sonra ikinci tebligat gönderilecek ve 30 gün beklenecek, sonuç alınmaması halinde üçüncü tebligat gönderilecek ve 3 aylık bir bekleme süresi başlayacak.

Bu süreç içerisinde tebligatlara yanıt alınmazsa kademeli olarak cezai yaptırım uygulanacak. Yasal temsilci atanmazsa ilk etapta 10 milyon lira, tebliğden 30 gün sonra 30 milyon lira, halen daha temsilci atanmaması halinde reklam verme yasağı getirilecek. Yine sonuç alınmazsa yüzde 50 bant daraltma cezası verilecek.