ABD'de geçen hafta Salı günü yapılan seçimlerde oyların küçük bir bölümünün sayım işlemi devam etse de Biden, Trump'ı geçerek seçim araştırma ve yayın kuruluşların göre başkanlık koltuğuna oturmasını sağlayacak kadar eyalette zafer kazanmış oldu.

Ocak ayına kadar koltukta kalmaya devam edecek olan Trump ve Kongre'deki pek çok Cumhuriyetçi ise seçim sonuçlarını kabul ettiğini gösteren herhangi bir açıklama yapmadı.

TRUMP'TAN MİTİNG HAMLESİ

Seçim ekibinin sözcüsü Tim Murtaugh, Trump'ın seçim sonuçlarına itirazına kamuoyu desteğini artırmak için bir dizi miting düzenleyeceğini söyledi. Trump ayrıca bazı eyaletlerde
oyların yeniden sayımını isteyecek. Pek çok eyaletin seçim yetkilileri ise seçimlerde büyük ölçekli bir usulsüzlük gözlenmediğini ifade ettiler.

BIDEN KOLTUĞA OTURMAYA HAZIRLANIYOR

Başkan seçilmek için Seçiciler Kurulu'nda gereken 270 delegeden fazlasını almayı neredeyse garantileyen Biden ise Cumartesi günü ulusal birlik çağrısında bulundu. Ekibi ise 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturduğunda mücadele etmesi gereken salgın hastalık ve ekonomik sorunlar için hazırlık yapmaya başladı.

Seçim ekibinin sözcüsü Kate Bedingfield, Biden'ın koronavirüs salgını eylem heyeti üyelerini Pazartesi günü açıklayacağını söyledi. Biden ayrıca göreve gelince ABD'li kurumların başına atayacağı yetkilileri de belirlemeye başladı.