Sivas’ta eğitim alanındaki bütün çalışmalara destek veren Vali Salih Ayhan, öğretmenlerin gönlünü fethetmeye devam ediyor. Eğitim camiasının moral ve motivasyonunu yükseltmek için birçok proje ve çalışmanın hayata geçirilmesini ve Sivas’ın eğitimde parmakla gösterilen bir il haline gelmesini sağlayan Ayhan, 24 Kasım’da da bütün gününü öğretmenlere ayırdı.


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen bütün etkinliklere katılan Ayhan, ilde görev yapan yaklaşık 10 bin öğretmene içerisinde Türk Bayrağı, kitap ve 24 Kasım kartpostalından oluşan hediye paketi gönderdi. Ayhan, bunun yanı sıra salgın sürecinde gerçekleştirilen birçok çalışmada gönüllü olarak görev alan bin 110 öğretmeni de başarı belgesi ile taltif etti.


EN ANLAMLI 24 KASIM SÜRPRİZİ


Vali Ayhan’ın 24 Kasım sürprizleri bununla da sınırlı kalmadı. Ayhan’ın talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında 24 Kasım’da dünyaya gelen öğretmenler için sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. 


Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen program için görevlendirilen ve etkinliğe katılan 24 Kasım doğumlu öğretmenler, sunucu tarafından isimleri okunarak sahneye davet edildi. Daha sonra öğretmenler için hazırlanan dev pasta sahneye getirildi. Bir anda kendilerini doğum günü kutlamasında bulan öğretmenler, duygusal anlar yaşadı. Bu anlamlı sürpriz ile 24 Kasım’da çifte mutluluk yaşayan öğretmenler, Vali Ayhan’a teşekkürlerini iletti.


Vali Ayhan, daha sonra programa katılan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve öğretmenlerle birlikte doğum günü pastasını kesti. Ayhan, “hem doğum gününüzü hem de 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyorum.” Dedi.