Uzaktan eğitimde sınav sistemi nasıl olacak?

Okulun içinde belli saatlerde çocuklarımız sınavlara girecek. Uzaktan eğitimde sınav yüz yüze. Biz burada en alt limiti kullanacağız.  Öğrenciler EBA TV’yi kaçırmasınlar.

Bir çocuk kaç saat uzaktan eğitim dersi almalı?

Eğitim bilimi açısından baktığımız zaman çocukların ekran karşısında ne kadar kalması gerektiğine ilişkin yapılan değerlendirmeler 6-7 saat ve fazlası çocuğa zarar. Belinin bilgisi dahilinde yapılıyorsa. Böyle de olsa velinin onayı da olsa çocuğa zarar veren bir şey. Biz MEB olarak eğitim yapalım derken, rekabet ilerisinde olalım derken bu çocuk olamamalı. Biz çocuğun ruh sağlığını korumakla sorumluyuz. Akademik olarak onların başarılarını takip etmekte mükellefiz.  Ders süreleri ile ilgili yaş çok önemli. Çeşitli kuruluşların raporları var. Biz derslerin kesintisiz sürmesini onaylamıyoruz.

Özel okul ücretleriyle ilgili ne tartışılıyor?

Bizim vazifemiz veliyi rahatlatmak. KDV iadesini sağlamış olmak ve okulların indirim yapmasını sağlamak. Çok büyük bir kısmı indirim yaptı. Bu biraz hukuksal konulara giriyor. Emsal kararların başka mahkemelerce bir süreçte bekleniyor. Bu hukuk süreçlerini takip ediyoruz.

Meslek liselerinde yüz yüzde eğitim ne zaman?

Koruyucu bir takım önlemler alınarak yapılıyor bizim arzumuz atölye derslerinin bir an önce başlaması. Atölye derslerinde az öğrenci var. Bunu sağlayabiliriz.  Hangi köyde ne tür bir durum var bütün bunların belirlenmesi suretiyle oralara doğru da bir açılım yapmak önemli Bir an önce yüz yüzeye doğru hareket etme amacımız olduğu için nereden nereye hareket edebiliriz diye bakıyoruz. İş yeri stajları da dahil.  Atölye derslerinde yapacağımız çalışmalarla birlikte değerlendirmeleri mevcut.

Ekipler çalışıyor. Onlar hangi konularda mesela dünyada da şöyle şeyler oluyor. 10 yaştan önce başlanabilir diye DSÖ önerisi var. nerelerde  riskin az olduğunu biz söylüyoruz ve önerilerle birlikte kabindeki toplantıyla genel değerlendirme yapılıyor ve o sınır çiziliyor.