Günümüzde en popüler mesajlaşma uygulamasının WhatsApp olduğunu söyleyebiliriz. Bir dönem WhatsApp’ın kullanıcı politikası nedeniyle Telegram ve Bip gibi uygulamalar hayli popüler olmuştu. Fakat Facebook’un geri adım atmasıyla birlikte WhatsApp eski popülaritesine tekrardan kavuştu.

Peki WhatsApp’ta silinen mesajları tekrardan geriye getirmek mümkün mü? Malum WhatsApp’ta bulut tabanlı bir yedekleme opsiyonu mevcut. Yani bu yedekleme sayesinde mesajlarınızı silseniz bile geri getirme şansına erişebiliyorsunuz. Fakat aksi bir durumda sildiğiniz mesajları tekrardan geri getirmeniz sandığınız kadar kolay olmayabilir.

Hemen peşin olarak söyleyelim. Mevcut yazışmalarınız siz silseniz bile hiç silinmiyor olabilir. Yani Facebook’un hali hazırda mevcut konuşmaları tutmadığına dair bir bilgimiz yok. Fakat siz bu mesajlara tekrardan erişebilir misiniz işte o kısım biraz muamma. Çünkü sildiğiniz bir mesajı herhangi bir uygulama ya da program ile geri getirmeniz mümkün değil.

İnternet üzerinde silinen mesajları geri getirdiği iddia edilen bazı programlar var. Fakat bunlara kulak asmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü sildiğiniz mesajları geri getirecek diye yayınlanan programlar sizin mevcut konuşmalarınızı çalmaktan başka bir işe yaramıyor. Dolayısıyla bu tarz programlardan da uzak durmanızı tavsiye ederiz.