Yönetmelik çalışmalarında kendisinin olduğunu ve el altına değiştiğini ima ederek, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı'yı eleştirdi. Üniversitelerin dışlanarak yönetici yetiştirilemeyeceğini söyledi.

İşte Prof. Dr. Servet Özdemir'in o açıklamaları:

Yönetici yetiştirme ve atama yönetmeliği maalesef el altında değişikliğe uğramış, madem her şeyi biliyorsunuz insanların zamanını çalmayın bari. Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü üniversiteleri dışlayarak yönetici yetiştirmez.

Yazılı sınav komisyonu; Bakan onayıyla Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan Yardımcısı veya Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürünün başkanlığında, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğünden birer daire başkanı ile bir hukuk müşavirinden oluşur. Türkçesi nasıl diyeceğim ama içerik daha kötü, okulu olmayan yardımcı birimler yönetici seçiyor, yetiştiriyor ve atıyor. Ne kadar kötü bildiği ile amel etmemek, geldiği alanı yok saymak.

Artık yükseköğretim işleri de MEB'e bağlandı bu hızla devam edin  üniversiteleri kapatın,  "Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce eğitim yönetimi alanında hazırlanan Eğitim Yönetimi Sertifika Programı, uzaktan öğretim ve/veya yüz yüze eğitim kapsamında uygulanır".

Yönetici atama yönetmeliği 2547’de aykırı, daha önce YÖK ile MEB davalık oldu ve kaybetti.