Kamudanhaber- Özel Haber

Harekât için bütün hazırlıkların tamamlandığını bir kez daha duyuran Milli Savunma Bakanlığı (MSB) , “TSK sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadeleye hazırdır.” açıklaması yaptı.

Barış Pınarı hareketine Memursen ve Kamu-Sen destek veriyor .

Memursen ve Kamu-Sen genel merkezleri Barış Pınarı hareketi ile ilgili açıklama yaparak devletin ve askerin yanında olduklarını açıkladı .

Memursen Genel başkanı Ali YALÇIN ; Twitter hesabından yaptığı açıklamada ;

Terörü Bitirecek Harekatı Destekliyoruz 

“ ABD Başkanı Trump’ın, köksüz ve histerik bir söylemle Türkiye’yi ekonomi ile tehdit ederek harekatın sınırlarını çizme çabası ancak ve ancak hadsizlik olarak değerlendirilebilir. “dedi.

Kamu-Sen Genel merkezi de bir açıklama yayınlayarak ; “ Türkiye Kamu-Sen Mehmetçiğin yanında “ mesajını paylaştı .

KESK ve Birleşik Kamu İş sendikaları , Barış Pınarı hareketine “ Savaşa Hayır “ sloganı ile karşı çıkıyor .

KESK Eş genel başkanı Mehmet Bozgeyik , Twitter hesabından yaptığı açıklamada ;

Zenginler, muktedirler savaş ilan ettiğinde hep yoksullar olur bedel ödeyen," (Jean Paul Sartre)bu nedenle biz Emekçiler,yoksullar Savaşa bin kere hayır! Diyoruz     #SavaşaHayır

Eğitim - İş sendikası da , Savaşa hayır sloganı ile bir basın açıklaması yayınlayarak , Barış Pınarı hareketine destek vermedi .

Sonuç olarak ; Memursen ve Türkiye Kamu-Sen , Barış Pınarı Hareketinde devletin ve Mehmetçiğin yanında olduklarını ilan ettiler .

Memursen ve Kamu-Sen Genel Merkezini ve yöneticilerini tebrik ediyoruz .

KESK’in , Barış Pınarı hareketinin arefesinde Hdp Genel Merkezini ziyareti mesaj olarak algılandı.

KESK’in , Sur olaylarında Hendekçi teröristlere destek amacıyla iş bırakma eylemlerini unutmadık .

Bu sendikanın Barış Pınarı hareketine destek vermeyeceğini karşı çıkacağını , Savaşa hayır sloganı atanların , bir günde çıkıp PKK’ya ve Teröre hayır sloganı atmasını bekliyoruz .

Atatürkçü çizgisiyle tanınan Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş sendika yöneticilerinin , Barış Pınarı hareketine destek vermemesi ilginç !

Biz KESK’ten farklıyız , Atatürkçüyüz diye farklı bir sendika kuran kişilerin ; bu kritik süreçte devletinin ve Mehmetçiğin yanında durmaması ; KESK’in jargonunu kullanması ve Savaşa Hayır sloganı arkasına sığınması , onlardan bir farkının olmadığını gösteriyor.

Unutmayın !

Savaş iki devlet arasında yapılır .

Türkiye Cumhuriyeti devleti Barış Pınarı hareketi ile Suriye’de ki terör gruplarına temizlik hareketi yapacak .

Bu bir savaş değil !

Temizlik hareketi ...