Kamudanhaber- Özel Haber

Kendi maaşına yaptırdığı astronomik zam ve 800 bin TL değerindeki lüks makam aracı ile gündeme gelen Sağlık-Sen Başkanı Semih Durmuş’a tepkiler çığ gibi büyürken AK Partili siyasilerden destek ziyareti geldi.

26 bin TL’lik maaşı ile yaklaşık bir haftadır gündemi meşgul eden Durmuş’a AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar ve AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan’dan destek ziyareti geldi.

Ulusal medyada hemen her mecrada haber olan ve aynı gün içinde twittera “Audi A6” ve “Memura 4” başlıklı iki farklı hasthagle giren Semih Durmuş’a siyasetin gösterdiği ilgi ise garip karşılandı.

Yapılan son seçimde Semih Durmuş’u ve ekibini açıkça desteklediği bilinen Kaçar, aynı zamanda Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve aylık 19 bin 500 TL ücret alıyor. Mahmut Kaçar, 2008-2011 arası Sağlık-Sen Genel Başkanlığı ve Memur-Sen Genel Sekreterliği de yapmıştı.

Yaşanan son olaylardan sonra Semih Durmuş’un Genel Başkanlığı bırakmak zorunda kalması halinde Mahmut Kaçar’ın siyasetten ayrılıp memuriyete dönerek sendikanın başına geçebileceği de iddialar arasında yer alıyor.