Bakan Ziya Selçuk'un okulların 21 Eylül'de yüz yüze eğitime kademeli olarak geçecek açıklamasının ardından öğretmenlerin dönem başı seminerlerinin nasıl yapılacağı merak konusu olmuştu. MEB nihai kararı vererek öğretmenlerin dönem başı seminerlerinin okullarda yüz yüze gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Bu kararı kimi öğretmenler doğru kimi öğretmenler ise yanlış buldu.

Bazı öğretmenlerde, yaşanan salgın döneminde sosyal mesafenin önemli olduğu bu günlerde özellikle bazı okulların fiziki imkanlarının yetersiz olduğu küçük toplantı salonlarında kalabalık öğretmen topluluklarının oluşacağı ve salgın riskinin artacağı endişesi doğdu.

Özellikle sınıf ve toplantı salonları küçük veya öğretmen sayıları çok olan bazı okullarda yüz yüze seminer çalışmaları yapılacak olması akıllara ister istemez bazı soru işaretleri getirdi.

Seminer çalışmalarının yüz yüze yapmasına alternatif olarak ise uzaktan eğitim sürecinin başarı bir şekilde ilerlemesinde en aktif rolü üstelenen EBA platformu öğretmenlerin seminer çalışmaları için kullanılabilir mi?

Özellikle EBA platformu üzerinde uygulamada olan canlı sınıf özelliği okullara uyarlanıp, her okul belirledikleri saat ve günde EBA üzerinden tıpkı canlı ders gibi öğretmenleri ile çalışmalarını yürütebilir ve eğitimlerini uzaktan online şekilde verebilir.

Bu şekilde gelecekte eğitimin bir parçası olacak olan EBA sistemi daha aktif bir şekilde kullanılmış ve hizmetiçi eğitim çalışmalarında da kullanılmasının kapısı açılmış olabilir. Ancak MEB'in son kararı seminer çalışmalarının okullarda yüz yüze olacağı şeklinde.