Sağlık çalışanları üyesi oldukları Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’e tepki göstererek istifa etmeye başladı. Çalışanların haklarını korumadığını ifade eden sağlıkçılar, “Sağlıkçı sendikasız da olur” etiketiyle Twitter’dan tepkilerini paylaşarak istifa ettiklerini duyurdu. Sağlık-Sen cephesinden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi

Salgın döneminde hayli yıpranan ancak yine de canlarını dişlerine takarak, çoğu zaman ailelerinden uzak kalma pahasına gece gündüz çalşan sağlık çalışanları özlük haklarını istiyor. Üyesi oldukları Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın ise kendileri için gereken mücadeleyi göstermediklerinden şikayetçi. Twitter’da aralarında örgütlenerek Sağlık-Sen’e, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’a ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a tepki gösteren çok sayıda sağlıkçı, “Özlük haklarımızı korumuyorsa, ek ödemelerdeki adaletsizliğe karşı mücadele etmiyorsa, yüzde 4 zamma razı geliyorsa sendika olmasa da olur” diyerek istifa ettiklerini duyurdu. Sosyal medyada paylaşılan iletilerin bazıları şöyle:

Sendika; işçilerin ya da işverenlerin ayrı ayrı olmak üzere iş, kazanç, toplumsal ve kültürel yönden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve daha da geliştirmek için kurulmuştur. Kuruluş amacını yerine getirmeyen sendika istemiyoruz.

Yetkisiz sendika merhametsiz insanlar...

Hâlâ parça parça maaş alıyorsak #SağlıkçıSendikasızdaOlur

Yıllardır çığ gibi büyüyen sorunları, bırak çözmeye yanaşmayı, üstüne tuz biber eklediniz. Alamadığımız hakların tek sorumlusu yetkili adı altında sağlık camiasını sömüren Audi-sen'dir. Yettiniz artık!

#SağlıkçıSendikasızdaOlur olsun zaten yoklar

Sendikasız çok da güzel olur. En azından bizi temsilen, dalga geçer gibi, sadaka verir gibi yüzde 4'lerle masadan kalkan olmaz!

Yüzde 4 maaş zammını kabul edip, elinizi vicdanınıza koymadan o masadan kalkabiliyorsanız. #SağlıkçıSendikasızdaOlur

Kamunun en düşük maaşını sağlıkçı alıyorsa #SağlıkçıSendikasızdaOlur

Siz ve benzerlerinizden kimseye fayda yok. Siz emeği, hakkı, alınterini çoktan unuttunuz. Tek bildiğiniz ‘audi’ye binip birbirinize plaket vermek.

Kamunun en düşük maaşını alıyorsak, özlük haklarımız düzeltilmiyorsa, 3600 verilmediyse, ek ödeme hâlâ adaletsizce varsa, masada yumruğu vuramayıp yıllık yüzde 4 razı geldiyse #SağlıkçıSendikasızdaOlur

Aylardır sağlıkçı çok zor durumdayken herhangi bir sendika yetkilisi yanımızda değilse #SağlıkçıSendikasızdaOlur

Sağlık-Sen’in bu paylaşımlara ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.