Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve personel alımı müjdesi verdi. Bakan Koca, yeni açılacak hastanelere personel alımı yapılacağını söyledi.

3 BİNE YAKIN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Bakan Fahrettin Koca, pandemi süreci başladığında hastanelere 32 bin yeni personel ve işçi alımı yaptıklarını söyledi. Bakan açıklamasının devamında bu yıl içinde , yeni açılan hastanelerin personel eksiğini gidermek için personel alımı ilanına çıkacaklarını duyurdu. Bakan Koca, "3 bine yakın personel alımı yapacağız ve alımları bu yıl gerçekleştireceğiz" dedi.

İLAN NE ZAMAN  GELECEK?

Yeni hastaneler açılmaya başlandı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, pandemi hastanelerinin açılışının yapılmasının ardından personel alımı da gündeme geldi. Kadro onayının gelmesinin ardından sırada alım yapılacak kadroların belirlenmesi kaldı. Bu sürecin de tamamlanmasının ardından 3 bine yakın yeni personel alımı için ilana çıkılacak.

İŞÇİ ALIMI OLACAK MI?

Bakan Koca açıklamasında kadro dağılımı, alım yapılacak kontenjanlar gibi konulara değinmedi. Ancak açıklamada yeni hastanelere personel alınacağı bildirildi. 3 bine yakın personel alımında hem sağlık personeli kadrolarına hem de işçi kadrolarına alım yapılması bekleniyor.