Saadet Partisi Elmadağ Belediye Başkan Adayı Nuri  Yurdakul, şehit babası olarak, partisinin yer aldığı ittifaka tepki göstererek  adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

Yurdakul, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için  Saadet Partisi'nden Elmadağ Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu anımsatarak,  hedefinin Elmadağlı hemşehrilerinin teveccühüyle iş başına gelmek ve Elmadağ'a  bugüne kadar yaptığı hizmetlere yenilerini eklemek olduğunu belirtti.

Seçim süreci başladığında, siyaset tarzı ve ilkeleri ile bağdaşmayacak  bazı gelişmelerle büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını vurgulayan Yurdakul, şöyle  devam etti:

"Bir şehit babası olarak, terör örgütleriyle kol kola girmiş  partilerin sadece 'yıkmak' üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime  sindirmem asla mümkün değildir. Terör kadrolarını belediye kadrolarına taşıyacak  bir yıkım şebekesinin unsuru olmayı, şehidimizin aziz hatırasına hürmetsizlik  olarak addederim. Özellikle Elmadağ'da, Saadet Partisi'nden adaylığımı ve  Elmadağlı hemşehrilerimin şahsıma samimi teveccühünü kullanarak, CHP'nin ve  ittifak ortaklarının hiç de hak etmediği bir kazanım elde etmesine gönlüm razı  olamaz."

Saadet Partisi Elmadağ Belediye Başkanlığı adaylığından bugün  itibarıyla çekildiğini bildiren Yurdakul, "Bu kararımın, Elmadağ ilçemizin ve  Ankara'mızın geleceği için hayırlı neticeler doğuracağına gönülden inanmaktayım."  ifadesini kullandı.

Yurdakul, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla yuvam olarak kabul ettiğim ve çok da emek  sarfettiğim AK Parti'de siyasete devam kararı aldım. Elmadağ'da ve Ankara'da  kurucusu olduğum AK Parti'nin bir kez daha zafer kazanması, Elmadağ'a ve  Ankara'ya yeni hizmetler kazandırması için mücadelem kararlılıkla devam  edecektir. Bu kararımın Elmadağ ve sevgili hemşehrilerimiz için hayırlara vesile  olmasını Cenabıhak'tan niyaz ediyor, değerli Elmadağ halkına sevgi ve saygılarımı  sunuyorum."