Kamudanhaber - Özel Haber

Son dönemlerde RTÜK ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e yönelik başta sol medya olmak üzere PKK ve Fetöcü gazeteciler , sözde muhalif medya ve uzantıları ciddi bir karalama kampanyası ve iftira kampanyası başlattılar .

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin , Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık’a verdiği röportajda RTÜK üyeleriyle aynı maaşı aldığını belirtti .

Akabinde de Halkbank yönetim kurulu üyeliğinin yasal olduğunu ve sadece Halkbank yönetim kurulu üyeliğinden maaş aldığını açıkladı .

Bu açıklamaları daha öncede defalarca yapmasına rağmen ısrarla Ebubekir Şahin’e iftira atarak hedef yapmak isteyenlerin amacı nedir ?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin , Sabah gazetesine verdiği mülakatta eşcinsellikle ilgili çok net açıklamalar yapıyor .

Ebubekir ŞAHİN ;

"Eşcinsellik bizim ahlaki yapımıza aykırı"
Şahin, şu ifadeleri kullandı:  
"Paralı platformları denetlediğimiz için bazıları 'Paramızı veriyoruz, size ne?' diyor ama öyle değil. Otobana da para ödüyorsunuz ama hız sınırına uymak zorundasınız. Bu platformlara da para ödeyebilirsiniz ama kurallara uymak zorundasınız. Dijital platformlardaki yayınlar bizim gelenek, göreneklerimize ve ahlaki yapımıza uymak zorunda. Bu sınırı aşamazlar. Sınır var diye eleştiriyorlar ama dijital platformlarda Türkiye, Avrupa'ya göre çok daha özgürlükçü düzenlemelere sahip. Avrupa bizden çok daha fazla yasaklayıcı politikalar izliyor. Ülkemizin değerini bilelim. Bazı dizilerdeki karakterler konusunda uyardığımız için dezenformasyon yapılıyor. Eşcinsellik bizim ahlaki yapımıza aykırı. Eşcinselliği çocuklarımıza özendirmeye çalışan dizileri tasvip etmemiz mümkün değil. Sadece eşcinsellik de değil, şiddet içeren, milli ve manevi değerlerimizi hedef alan yapımlara göz yumamayız. Ülkemize, devlet başkanımıza, bayrağımıza, dinimize hakaret eden yapımların yayınlanmasına izin veremeyiz."

Ebubekir ŞAHİN bu açıklamaları yaptığı gün başta PKK destekçileri ,  Fetöcüler ve destekçileri , LGBT sevdalıları ve müzmin muhalafet yine iftiralarla Ebubekir ŞAHİN’in yaptığı açıklamaları çarpıtarak yıpratma kampanyası başlattı.

RTÜK VE RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN NEDEN HEDEF YAPILIYOR ?

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile radyo ve televizyon yayınlarının düzenlenmesi ve denetlenmesi görevi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na verilmiştir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, programları yayınlandıktan sonra ilgili Kanun hükümlerine uygunluk açısından denetlemekte olup Üst Kurulun programlara yayından önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmamaktadır.
Yayınlar, Üst Kurul uzmanlarınca titizlikle takip edilir ve Kanun hükümlerine aykırı yayınlar için rapor düzenlenir, bu raporlar ve yayın kopyaları Üst Kurulca değerlendirilerek, gerektiğinde aynı Kanunun 32’nci maddesi hükümlerine göre kuruluşlara uyarı, idari para cezası, katalogdan çıkarma, program durdurma, geçici yayın durdurma ve yayın lisansı iptali cezası şeklinde müeyyideler, hukuki sürecin tamamlanması ile uygulanır.
RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN AİLEYİ VE ÇOCUKLARI KORUYOR 
RTÜK, aile kavramımızın içini boşaltan , çocuk istismarı yapan, eşcinselliği özendiren ve sapıkça ilişkilerin konu edindiği programlara geçit vermiyor.
RTÜK Başkanı Ebubekir ŞAHİN , kendisine ve kurumuna saldıran muhaliflerin çocuklarını da koruyor aslında .
Bu kişilerin aile kavramını koruduğu için ve çocuklarını sapık zihniyetten koruduğu için RTÜK Başkanına teşekkür etmesi lazım.
RTÜK Başkanı Ebubekir ŞAHİN’i tebrik ediyoruz . Tüm iftiralara ve karalamalara rağmen bu sapık zihniyete boyun eğmediği , aile kavramının içini boşaltan dizilere geçit vermediği ve çocuklarımızı koruduğu için ...
RTÜK AİLE VE ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLEYEN PROGRAMLARA GEÇİT VERMİYOR

Netflix tarafından 09 Eylül 2020 tarihinde yayınlanması planlanan “Cuties” isimli filmin 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin (ğ) bendinde yer alan “Yayın hizmetleri; Çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez.” Hükmüne aykırılık teşkil ettiği değerlendirilerek söz konusu filmin katalogdan çıkarılmasına karar verilmiştir. “Cuties” isimli film ve fragmanları yayından kaldırılmıştır.
Benzer şekilde TV 8 logolu medya hizmet sağlayıcı tarafından yayınlanan “O Ses Türkiye Çocuklar” ve “Yetenek Sizsiniz” isimli programlara çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimleriyle bağdaşmayan tavır ve davranışlarda bulunmalarının teşvik edilerek istismar edilmeleri nedeniyle müeyyide uygulanmıştır. “O Ses Türkiye Çocuklar” isimli programın yayından kaldırılması sağlanmıştır. 
“Yetenek Sizsiniz” isimli programda ise çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerine uymayacak türden tavır ve davranışlarda bulunmalarının önüne geçilmiştir.


Denetim faaliyetleri kapsamında, aile ve çocuklara yönelik zararlı yayınları nedeniyle 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan “Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.”; (ş) bendinde yer alan “Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz.” ve Kanunun 8’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz.” hükümleri kapsamında birçok medya hizmet sağlayıcıya farklı müeyyideler uygulanmıştır. Müeyyide uygulana programlar arasında Çukur, Ramo, Arka Sokaklar, Kırgın Çiçekler, Yasak Elma, Avlu ve Söz gibi diziler ile birçok film, haber yayını ve müzik kibi yayınları yer almaktadır.
 
RTÜK’ÜN DESTEKLEDİĞİ PROGRAMLAR 

RTÜK , Aile ve çocuk kavramını merkeze alarak ailenin ve çocukların korunması amacıyla aile ve çocuk dostu yapım ve dizileri desteklemiştir .
 
“Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizilerin Teşvik Edilmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında 8 Mayıs 2018 tarihli yönetmenliği çıkarmıştır.
Bu kapsamda RTÜK ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ortak çalışmalar yapılmaktadır. 
Aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin ödüllendirilmesi planlanmaktadır.
 
RTÜK’ÜN AKILLI İŞARETLER VE KORUYUCU SAAT UYGULAMASI
Akıllı İşaretler, televizyon yayınlarının içeriğiyle ilgili bilgilendirici bir sınıflandırma sistemidir. Bu sistem, televizyon yayıncılarının, anne babaların ve genelde toplumun, çocukları ve gençleri televizyon yayınlarının olası zararlı etkilerinden koruma sorumluluğunu yerine getirmelerinde, onlara yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.
Akıllı işaret kullanımı zorunlu olan programların kodlanması için yayın kurularında konudan sorumlu personele “Akıllı İşaret Kodlayıcısı” eğitimi verilmektedir. 
RTÜK , ilkokul öğrencilerini misafir ederek, öğrencilere yönelik akıllı işaretlerle ilgili bilgilendirici seminerler düzenlenmektedir.
 
KAMU SPOTLARI 
Rtük, Kamu Spotları ve Öncelikli Yayınlar konusunda aile ve çocukları öncelemekte , Kamu spotlarında aile kavramının kutsallığı ve çocuklarımızı korumaya yönelik kamu spotları hazırlatmaktadır .
 
MEDYA OKURYAZARLIĞI 
Medya, sahip olduğu içerik ve görsel çekiciliği ile günümüz eğitim sistemlerinin en önemli rakibi konumuna gelmiştir. Bu sağlıklı toplumsal yapılar oluşturma sürecinin en önemli unsurlarından biri de medya içeriklerine eleştirel bakabilen ve analiz etme yetisi gelişmiş bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullarda medya okuryazarlığı derslerinin verilmesine ve ders müfredatının çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
 
İYİ UYKULAR ÇOCUKLAR PROJESİ 
Anne ve babalara çocukların uyku saatinin geldiğini hatırlatmak ve çocukları uykuya teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında yayınlanan çizgi canlandırma, izleyicilerin beklentilerini ve yeni yayın teknolojilerini karşılayacak şekilde yeniden oluşturulmuştur.
SONUÇ OLARAK ; Aile ve çocuklarımızı korumayı kendisine görev edinmiş bir kurumun bu kadar yıpratılması ve hedef yapılması bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür.
RTÜK’ün yaptığı güzel uygulamaları desteklemek yerine , sürekli olarak engel oluşturan , karalama kampanyaları yapanlar ve RTÜK’ü hedef gösterenler en büyük kötülüğü ailesine ve çocuklarına yapmaktadır.
Aile kavramının içini boşaltır ve çocuklarımızı kaybedersek ülkemizi kaybederiz .
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve onun şahsında değerli RTÜK çalışanları tebrik ediyoruz.