Zincir marketler için getirilen Pazar günü kısıtlaması 16 Mayıs 2021 Pazar günü de devam edecek. Tam kapanma genelgesine göre Pazar günü zincir marketler kapalı olacak, ancak bakkallar açık olacaklar. Peki, bayramda durum ne olacak?

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

Ramazan Bayramı’nda marketlerden haftanın diğer günlerinde olduğu gibi belirli saatlerde alışveriş yapılabilecekler. Bayramda market ihtiyacını karşılamak isteyen kişiler kendilerine en yakın markete giderek alışveriş yapabilecekler.

BAYRAMDA MARKETLER VE BAKKALAR KAÇTA AÇILIYOR, SAAT KAÇTA KAPATIYOR?

Genelgenin ilgili maddesi şöyle: Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Yayımlanan genelgeye göre bakkal ve marketler Ramazan bayramı süresince saat 10:00’da açılıp ve saat 17:00’de kapanacaklar.