1. Güllaç

Ramazan denildiğinde ilk akla gelen güllaç tatlısı, listenin başında yer alıyor. Ana malzemeleri süt, güllaç yaprağı ve gül suyu olan güllaç tatlısını; dilediğiniz meyve ve kuruyemişle süsleyebilirsiniz.

1 dilimi: 250 kalori

2. Sütlü soğuk baklava

Sütlü şerbeti sayesinde baklavaya kıyasla hafif bir lezzet sunan ve yapımı daha kolay olan soğuk baklavanın ana malzemeleri, 1 paket hazır baklavalık yufka, tereyağ, sütlü çikolata...

1 porsiyon soğuk baklava 215 kcal.

3. Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Tel kadayıf ve muhallebiyi bir araya getiren bu tatlı hafifliği ile bilinen muhallebili kadayıf tatlısını öneriyoruz.

1 porsiyon muhallebili kadayıf tatlısı 20 kalori

4. Trileçe

Balkanlardan gelen bir tatlı olan trileçenin ana malzemeleri; inek, keçi ve manda sütü... Farklı sos türleriyle evde hazırlanabilir.

1 porsiyon trileçe 163 kcal

5. Sütlaç

Süt ve pirincin buluştuğu en güzel tatlı olan sütlaç ortalama 40 dakika da hazırlanabiliyor.

1 porsiyon sütlaç 111 kcal

6. Saray sarması

İsmini saray mutfağından alan Osmanlı sarayından günümüze kadar ulaşan saray sarması, süt, krem şanti ve kakao ile hazırlanır. Hazırlama süresi ise ortalama 20 dakika...

1 porsiyon saray sarması 250 kcal

7. Tiramisu

Kökeni İtalya'ya dayanan tiramisu tatlısının ana malzemesini labne peyniri oluşturur. Aroma katmak için toz kahve kullanabilirsiniz.Ortalama 40-45 dakikada hazırlanır.

1 porsiyon tiramisu 223 kcal

8. Sütlü irmik tatlısı

Kökeni Arabistan olan sütlü irmik tatlısı, besin değeri bakımından oldukça zengin. Ana malzemeleri süt, irmik ve şeker olan bu tatlıya; İran, İtalyan ve Yunan mutfaklarında da yer verilir.

1 porsiyon sütlü irmik tatlısı 150 kcal

9. Yalancı tavuk göğsü

İlk kez Romalılar tarafından hazırlanan yalancı tavuk göğsü, Türk mutfağına özgü bir lezzet haline gelmiştir. İsteğe göre tatlının içerisinde tavuk eti de kullanılabilir. Ana malzemeleri un, şeker ve süttür.

1 porsiyon tavuk göğsü, yaklaşık 75 kcal

10. Keşkül

Osmanlı'dan bize kalan bir lezzet olan Derviş tatlısı olarak da bilinen keşkül, muhallebiye benzer bir şekilde sunulur. Süt ile hazırlandığı için, kalsiyum bakımından oldukça zengindir.

1 porsiyon keşkül, yaklaşık 160 kcal