Geçtiğimiz günlerde kurulan ve birkaç gün içerisinde 100 üye sayısını aşarak Pursaklar’ın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelen Pursaklar Emklakçılar Birliği, bugün (3 Temmuz 2021) yaptığı toplantıda, sektörün tamamını ilgilendiren önemli bir karar aldı. Üyelerin büyük çoğunluğunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, haftada bir gün (Pazar) tatil edilmesi yönünde üyelerden gelen talep oylamaya sunuldu. Katılımcıların tamamının onayıyla Pursaklar’da faaliyet gösteren Emlak işyerlerinin tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda alınan bu karar bütün üyelere ve sektör temsilcilerine mesaj olarak da bildirildi. Gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

“03.07.2021 Tarihinde yapılan toplantımız ve sizlerle yapmış olduğumuz istişarelerimiz sonucu ,

Pursaklar İlçemizde dernek üyelerimizin tamamının, temennisi ve istekleri doğrultusunda, kendimize ve ailemize zaman ayırmak, moral motivasyonu iş performansını artırmak ve başkaca sebepler ile çoğu sektörde olduğu gibi Her hafta PAZAR GÜNÜ TATİL olması yönünde fikir birliği oluşmuş ve bu uygulamanın hayata geçirilmesine 04.07.2021 (Yarın itibari ile) tarihi ile başlanması sonucuna varılmıştır.”

Türkiye’de ilk olma özelliği de taşıyan kararla ilgili açıklamada bulunan Pursaklar ve Kuzey Ankara bölgesi başta olmak üzere sektörün öncü kuruluşlarından Solmaz Emlak Sahibi de olan Pursaklar Emlakçılar Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Solmaz toplantıya katılan üyelerin sunduğu görüşler doğrultusunda bunun beklenen bir ihtiyaç olduğunu gördüklerini, üyelerin tamamının talep ve onayıyla böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Önümüzdeki günlerde 200 kişilik yemekli bir toplantıyla sektörün temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geleceklerini de belirten Mehmet Solmaz, sektördeki iş ortaklarının ve temsilcilerin ailelerine ve çocuklarına ve de kendilerine vakit ayırabilmesi ve iş performansının ve verimliliğin artması yönünde alınan bir kararın Ankara ve Türkiye’de örnek olacağına inandıklarını da dile getirdi.