Birçok kişinin merakla beklediği personel alım ilanında değişiklikler oldu. Başvuru içeriğine ilkokul mezunları da dahil edildi. PTT en az ilkokul mezunu olmak şartıyla 14.200 personel alacak! Başvuru şartları neler? Alımlar ne zaman olacak? İlanla ilgili detaylar haberimizde!

ALIM YAPILACAK KADROLAR

PTT tarafından Türkiye genelinde açılacak olan yeni şubeler için personel alımı yapılacağı ifade edildi. Bu doğrultuda alım yapılması beklenen kadrolar ise şöyle oldu:

“Avukat, veri giriş elemanları, idari personel, büro memuru, sekreter, silahlı-silahsız güvenlik görevlisi, temizlik personeli, okul öncesi öğretmeni, şoför, beden işçisi, kargo dağıtım elemanları (motosikletli kurye), farklı branşlardan tekniker, teknisyen ve mühendis”

ARANAN ŞARTLAR

PTT personel alımı için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuru yapamayacağı belirtildi. Söz konusu şartlar ise şöyle paylaşıldı:

Destek personeli alımı için, meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

Temizlik personeli, şoför, beden işçisi alımlarında en az ilköğretim mezunu olmak,

Güvenlik görevlisi alımı için en az lise ve ön lisans mezunu olmak,

Diğer alanlar için ise üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak

BAŞVURU DETAYLARI

PTT 14 bin 200 personel alımı için başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Ancak bu personel alımlarının yıl sonuna kadar yapılması bekleniyor. Ayrıca personel alım ilanının en geç önümüzdeki ay çıkması bekleniyor. Ancak yetkililer bir ihtimal alımların Şubat ayına sarkabileceğini öngörüyor.

*Konu ile ilgili olarak ilan yayımlandığında veya bir gelişme olduğunda sizleri anlık olarak haberdar edeceğiz.

Ayşe Kara