Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden olan Shell’in İngiltere’deki bazı istasyonlarında, TIR şoförü sayısındaki yetersizliğin benzin sevkiyatını kesintiye uğratacağı endişeleri nedeniyle talep patlaması oldu. İstasyonlarda benzin tükenince pompalar kullanım dışı kaldı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkması ülkede yeterli sayıda TIR şoförü kalmamasına neden olurken, bu durum birçok sektörü de etkiliyor.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden olan Shell, tedarik sürecinde sorun yaşanacağını düşünen araç sahiplerinin araçlarının depolarını doldurmak üzere benzin istasyonlarının yolunu tutması nedeniyle bazı istasyonlarda benzin kalmadığını doğruladı.

ŞİRKET SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Reuters’ta yer alan habere göre; bazı istasyonlarda ise oldukça uzun kuyruklar oluştu. Shell sözcüsü durumu şöyle değerlendirdi: 

“Bazı istasyonlarımızda gördüğümüz yüksek yakıt talebi nedeniyle zaman zaman uzun kuyruklar oluştuğu doğru. Müşterilerimize yakıt tedarikini sağlamak için sevkiyat takvimlerimizde gerekli değişiklikleri yapıyoruz.”