'Organize suç örgütü lideri olmak' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, YouTube üzerinden yayınlamaya başladığı video serisinin son bölümünü bu sabah saatlerinde dolaşıma soktu.

Peker'in videosunda SADAT ile ilgili ortaya attığı iddialarda, Suriye'de bir dönem faaliyet gösteren "El Nusra" isimli gruba bu şirket tarafından silah gönderildiği öne sürüldü.

ERSAN ERGÜR'DEN AÇIKLAMA

SADAT'ın kurucu isimlerinden Ersan Ergür, Sedat Peker'in son videosu üzerine şu açıklamayı yaptı: 

SADAT T.C. Kanunlarına uygun olarak kurulmuş ve sadece İslam Ülkelerinin Resmi Silahlı Kuvvetlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ticari bir kuruluştur. SADAT A.Ş. ABD, İngiltere ve Fransa gibi devletlerin kullandıkları Özel Askeri Şirketleri gibi gayri meşru bir faaliyette bulunmamaktadır. 

SADAT son yüzyıldır İslam Coğrafyasında batılı emperyalistlerce sözüm ona eğitiliyor perdesi altında birbirlerine düşmanca tavır beslemelerine fırsat veren gayri meşru oluşumların bu ülkelerde faaliyet göstermelerine karşın meşru dairede ve İslam Ülkelerinin milli ve ahlaki değerlerini baz alarak İslam Ahlakına dayalı bir eğitim sisteminin oturtulması için çalışmaktadır.

"SADAT'IN BİR SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Bu nedenle geçmişte İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın da buna benzer iftiraları olmuştu. O gün hedeflenen ne ise bugün Sedat Peker'in açıklamaları ile hedeflenende odur. SADAT A.Ş.'nin bir suç örgütü lideri ile işbirliği halinde olması mümkün değildir. Ve SADAT A.Ş. Sedat Peker denen örgüt liderinden böyle bir talepte bulunmamıştır. Bu tamamen kendisinin silah kaçakçılığı yaptığına dair bir itiraf niteliğindedir. Ve kendisinin er yada geç Türkiye'de yargılanacağı aşikardır. Bu maksatla böylesi bir durumla karşı karşıya kaldığında üzerine atılı bulunan suçlardan kurtulmak adına SADAT A.Ş.'nin kendisinden Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ları arasına katılarak El Nusra gibi bir terör örgütüne silah ve mühimmat göndermek talebi tamamen yalandır ve iftiradır.

Kendisi hakkında zaten bir yargı süreci işletilmekte olup bizler tarafından da bu müfteri hakkında Türk Halkını ve Türk Devletini uluslararası hukuk nezdinde suçlu konuma düşürecek bu açıklamalarından ötürü hukuksal sürecin başlatılacağını bilmenizi isterim. Unutmayınız ki iddia sahibi iddiasını ispat ile mükelleftir. Çamur at tutmasa ise izi kalır misali yapılan bu iftiralara Yüce Türk Milletimizin itibar etmeyeceği aşikardır. 

Ersan Ergür'ün açıklamalarının devamını okumak için tıklayın.

SADAT'TAN DA AÇIKLAMA YAPILDI

SADAT Savunma ve Danışmanlık şirketinin sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; “Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme” maskesi altında “silah kaçaklığı” yaptığını itiraf etmiştir."

"Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek “çamur at, tutmasa bile izi kalır” mantığıyla hareket ettiği görülmektedir."

"İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatını, güzide şirketimiz SADAT Savunma’yı ve bazı bürokratları hedef alması aklıselim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır."

"İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir"

"Fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur. SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye’de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır."

"Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur SADAT Savunma Yönetim Kurulu"