İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in YouTube üzerinden yayınladığı videolarda dile getirdiği Bodrum Marina’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ağar’ın bu görevinden ayrıldığı öğrenildi.

Sedat Peker’in iddiaları sonrası bir TV kanalındaki programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar’a çağrıda bulunarak “Sayın Ağar’ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum” demişti.

VİDEOLAR SONRASI “KONU KAPANSIN” DİYE İSTİFA ETMİŞ İŞLEME KONULMAMIŞ

Soylu’nun bu çağrısının dolmasından sonra Mehmet Ağar Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Peker’in videoları üzerine bir dilekçe vererek konular kapansın diye istifa ettiğini ancak bunun işleme konulmadığını gördüğünü söyledi.

Ağar, yaptığı açıklamada, “Konu ile ilgili Ben bu olaylar başladığı anda Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılmak istediğimi ifade ettim. Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana.

Bugüne kadar bekletmişlerdi. Ama konular çıktığı anda herkes rahatlasın diye bir dilekçe vermiştim, kapatsınlar diye konuyu. Yani ayrılmak istediğimi 10-15 gün evvel önce beyan etmiştim ben. Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de zamanım da yok” dedi.

TOLGA AĞAR NE YAPACAK

Bu arada, Peker’in videoları üzerine Mübariz Masimov’dan el konulan Bodrum Marina’nın Yönetim Kurulu Başkanı’nın Mehmet Ağar Yönetim Kurulu üyelerinden birinin de oğlu ve AK Parti milletvekili Tolga Ağar olduğu ortaya çıkmıştı.

Mehmet Ağar’ın istifasından sonra oğlu Tolga Ağar’ın da Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.