'Büyük bir jest'

Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı ve Prof. Dilmener'in kuzeni Kenan Gürdal ise "Süryani toplumunun ve tıp camiasının büyük değeri olan Murat hocanın isminin Yeşilköy'deki pandemi hastanesine verilmesi bütün cemaatimizi gururlandırdı. Hocamızın ismini ölümsüzleştiren Cumhurbaşkanımıza sonsuz minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz. Cumhuriyet tarihinde görmediğimiz samimiyeti ve dostluğu kendisinden gördük. İhtiyaçlarımızı hep sorardı. Burada da samimiyetini gösterdi. Süryani cemaatine yakışan bir jest oldu" diye konuştu.

'Gözlerimiz doldu'

Dünyaca ünlü Türk Patolog Prof. Dr. Feriha Öz (87), 2 Nisan'da koronavirüse yenik düşmüştü. İsmi Sancaktepe'deki pandemi hastanesine verilen Feriha Öz'ün oğlu Prof. Dr. Ferhan Öz, "Annem meslek hayatıyla, üniversitedeki kimliğiyle çok üst seviyelere gelmiş bir kişiydi. Ben de, kız kardeşim de annem ve babam sayesinde okuduk. Patolojiyi kız kardeşim Prof. Dr. Fulya Öz Puyan'a da, eşim Prof. Büge Öz'e de o sevdirdi, aşıladı. Acısı hala taze. Tabii böyle bir süreçte hocaların isimlerinin hastanelere verilmesi çok takdir edilecek bir davranış. Annemin isminin de hastaneye verildiğini duyduğumuzda gözlerimiz doldu, ağladık. Bir yandan da çok sevindik" diye konuştu.

Hadımköy'e İsmail Kurtulmuş'un adı verildi

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un 1986'da hayatını kaybeden babası Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un ismi Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'ne verildi. Dr. İsmail Kurtulmuş'a, perşembe günleri evinin alt katında ücretsiz hasta muayene ettiği için 'Sosyal tabip' denildi.