TÜRKİYE Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal öğretmenleri kızdıracak bir açıklama yaptı: Öğretmenler rahata alıştı, gitmeden maaş alıyorlar

TÜRKİYE Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, tüm özel okulların eğitime hazır olduğunu söylüyor ve “Bir kısmı 17’sinde, bir kısmı da 24’ünde telafiye başlayacaklar. Okullarımız TSE ve Bilim Kurulu’nun tüm standartlara uygun. Bu konuda bir sıkıntımız yok” diyor. Dal, okulların açılıp açılmamasına ilişkin tartışmanın fitilini ise eğitim sendikalarının yaktığı görüşünde. Şöyle devam ediyor: “Dünyanın her yerinde okulların açılması birinci gündemken burada tek muhalefet var, o da öğretmen sendikaları. İşe gitmeden maaşlarını alıyorlar. Sanırım rahata da alıştılar. Peki diğerleri? DSÖ ‘okulları açmak esastır’ dedi. Bazıları ise hâlâ ‘sendika ağzı’ ile hareket ediyor. ‘Hastalanır mıyız?’, ‘Korkuyoruz’ diyerek sosyal medyada gerçek kimliğini gizleyip, yazıp çizenlerle bu iş olmaz. Ben özel okulcu olarak konuşmuyorum. Mesele bizim okullarımızın meselesi değil. Mesele eğitim.”

İL İL DÜZENLEME YAPILABİLİR

Dal, Çeşme-Bodrum plajlarından gelen görüntülere atıfta bulunarak “Oradakilerin en az yarısı öğrenci. Öpüşüyorlar, zıplıyorlar, mesafe-maske hak getire. Plajda serbestçe eğlenebiliyor, AVM’ye gidebiliyorlar ama okula gidemezler! Plajdan 10 kere güvenlidir okul. Disiplin ve kontrol vardır” diyor. Bir de önerisi var: “Salgın İstanbul’da var ama Artvin’de, Edirne’de yok. Buralarda okulları niye kapatıyoruz? Çocukların eğitim hakkını neden ellerinden alıyoruz? Vakaların yüzde 90’ı 6-7 şehirden çıkıyor. Okulların hepsini aynı anda kapamak-açmak yerine il bazında karar alınabilir.”

KAYNAK: HÜRRİYET