Kamudanhaber- Özel haber

Özel okullarda çalışan öğretmenler haftanın 6 günü çalışıyor. Özel okul sahipleri öğretmenler çalışmıyor diye kısa çalışma ödeneğini devletten alıp maaş ödemiyor, öğretmenlerin sigortaları yatırılmıyor. Öğretmenler isyanda ve sesini duyan yok !

Öğrenci velilerinin yemek ve servis paraları iade edilmiyor !

Öğrenci velileri isyanda seslerini duyuramıyor.

Kamudanhaber sitemize yüzlerce şikayet ve belge gönderildi .

Yarın özel okulların devlet soygununu belgelerle yazıp , özel okullar dosyasını açacağız .

Konuyla ilgili sosyal medya hesabımızdan yaptığımız açıklamalar ;

1-Milli Eğitim Bakanlığı Özel okullar genel müdürlüğü mağdur edilen veli ve öğretmenlerle ilgili neden bir yaptırımda bulunmuyor.Sitemize bugün100’ün üzerinde öğretmen ve veli mağduriyetini içeren maille beraber belgeler gönderdi.Bu öğretmenlerimizi ve velilerimizi kim koruyacak

2- Şimdi sizlere özel okulların yaptığı soygunu anlatalım. 01.04.2020 tarihi itibariyle özel okullar öğretmen sözleşmelerini feshetti ve kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Devlet öğretmen maaşlarını kısa çalışma ödeneği olarak öğretmenlere ödemeye başladı.

3- Öğretmenlerin sigortaları da kesildi. Bazı okullar kısa çalışma ödeneğinin üzerine öğretmen hesaplarına bir kısım ücret yatırdı. Öğretmenlerin sigortaları boşa düştü ve yatmadı . Özel okulların öğretmen maaşlarını devlet ödedi .

4- Özel okullar 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul ücretini, yemek ve servis ücretini peşin almıştı. Birçok özel okul yemek parası ve servis ücretini velilere geri ödemedi. Öğretmen maaşlarını da devlet ödedi. Öğretmenler haftanın 6 günü çalıştı.

5- Pandemi süreci vicdanı olmayan ve bu ahlak dersini geçemeyen birçok özel okul sahibini zengin etti. Devleti kazıklayan, öğretmenin emeğini sömürüp sigortasını yatırmayan, öğrencinin yemek parasına göz diken bu özel okullar bu ülkeye ve eğitime ne katkı sağlayabilir ?

6-Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü,öğretmenlerin ve öğrencilerin hakkını korumayacaksa, özel okullarda görev yapan öğretmenin maaşının devlet tarafından ödenmesine göz yumacaksa öğrencilerin yemek ve servis ücretlerinin üzerine oturan patronlara ses etmeyecekse

7- Öğrenci velilerinin ve öğretmenlerin feryatlarını duymayacaksa , bu sorunları kim çözecek ?

8- Yarın gün içerisinde özel okul öğretmen maaşlarının devlet tarafından ödendiğinin belgelerini, öğretmenlerin 6 gün özel okullar tarafından çalıştırıldığının belgelerini , devletin nasıl soyulduğunun ve patronların nasıl kolladığının belgelerini yayınlayacağız.

9-Tüyü bitmemiş yetimin hakkının özel okul sahiplerine peşkeş çekilmesinin, öğretmenlerin emeklerinin sömürülmesini, Cimer ve MEB’e yapılan şikayetlere neden sessiz kalındığını ve ilişki ağlarını yazacağız.

10- Maaşını devlete ödetip, sigortasını yatırmayıp, 6 gün çalıştırdığınız öğretmenlerin;öğrencilerin yemek ve servis ücretlerini ödemeyen patronların yüzü kızaracağı yerde,Twitter’da dalga geçercesine velilere cevap vermesi ve tehdit etmesi de ayrı bir garabet !

11- Son söz ; Özel okulların devleti nasıl soyduğunu yarın belgeleriyle yazacağız. Özel okul sahipleri öğrenciden paraları aldı. Öğretmenleri işten çıkarmış görüntüsü verip devlete yalan söyledi ve öğretmen maaşlarını devletten aldı. Öğretmenler okullarda çalışıyor.