Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Öğrencilere rastgele seçilerek PCR testi taraması yapılacak. Konu Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Bilim Kurulu hocaları özellikle okulların açıldığı ilk hafta pozitiflerin aileden kaynaklı olabileceği bu nedenle 2. haftadan itibaren rastgele tarama sistemine geçilmesine daha doğru olacağı önerisinde bulundu. Alınan tavsiye kararının ardından Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışma yürütülecek.

Alınacak örneklerin vaka sayısının yüksek olduğu illerden alınması bekleniyor. Belirlenen illerde PCR testi için pilot okullar seçilecek. Ardından veli izni alınacak.Okul aşıları kapsamında uygulanan 1'inci ve 8'inci sınıf aşılamalarında Sağlık Bakanlığı'nın velilerden toplum sağlığı merkezleri aracılığıyla izin formu isteniyor. Tıpkı bu uygulama gibi PCR testi için de imzalı izin belgesi istenecek.

Ve izin verilen öğrenciden PCR testi örneği alınacak. Rastgele yapılacak bu uygulamanın sonuçları da Sağlık Bakanlığı'nın sistemine işlenecek.

Bakanlık rastgele yapılacak tarama testi ile salgının yayılımının belirlenmesini amaçlıyor. Pazartesi başlaması planlanan testlerin ise Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.