Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Türkiye'de koronavirüsün görülmesinin ardından toplantı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da toplantıya katıldı. 

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Devlet yönetimimiz dün pozitif tanı konduğu bilgisini kamuoyuna hemen vermekte tereddüt etmemiştir. Bundan sonraki her buluşma bilgi paylaşımı dün gece ve öncesindeki süreçten farklı olmayacaktır. Corona virüse karşı antibiyotikler etkili değildir. Tahminlerin bilgi ile karıştırıldığı bir ortamdayız. Bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırmak sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum. Sorun küresel mücadelemiz ulusal.'

''RİSK CİDDİDİR''

Sorun küresel mücadelemiz ulusal. Bilimsel yöntemle ilerledik. Tanı ve izolasyon sürecini zaman kaybetmeden yaptık. Risk ciddidir bugünkü toplatımızın iki ana gündeminden biri bu oldu. Turizm ve ticaretten sorumlu bakanlarımız bugün toplantımızda bizlerle birliktelerdi.''

TÜRKİYE'DE İLK VİRÜS VAKASI

Yurtdışı temaslı genel durumu iyi. Temaslı kişilerle durumunun tespiti dahil olmak üzere alınması gereken tedbirler alınıyor.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Bakan Koca, "Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler." dedi.