Şehit Göksel Koç Ortaokulu Müdürü A.Y İtfaiye Müdürlüğünün yangın tatbikatını izleyen bir öğrencinin suratına tekme attığına ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. 7. Sınıf öğrencisi A.Ö.’nün (12) velisi İsmail Ö. okul müdürü hakkında hem Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.

** YANGIN TATBİKATINI İZLİYORDU

12 Kasım 2019 Salı günü Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Işıkkent Mahallesinde bulunan Şehit Göksel Koç Ortaokulu’nda öğrencilere yangın esnasında neler yapacaklarına dair bilgilendirmede bulunmak için ‘yangın tatbikatı’ gerçekleştirdi. Bu sırada okulda öğrenim gören öğrenciler bahçeye çıkarıldı.

Tüm okul öğrencileri tatbikatı beklerken Okul Müdürü A.Y o sırada yerde oturan bir öğrencinin suratına tekme attı. 7. Sınıf öğrencisi A.Ö. (12) okul müdürünün suratına tekme atmasıyla birlikte neye uğradığını şaşırdı.

** GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Orta Okulun bahçesinde meydana gelen olay okulun güvenlik kamera görüntülerine de saniye saniye yansıdı. Görüntülere göre, tatbikatın başlaması için itfaiyenin hazırlıklarını tamamlanmasını için öğrenciler bir düzen içerisinde bekliyorlar. Bu sırada binadan çıkan Okul Müdürü Adnan Yalçın direk, ikinci sırada yerde oturan A.Ö.’nün yanına geliyor ve hiçbir konuşma yapmadan direk öğrencinin suratına tekme atıyor.

** OLAY YARGIYA TAŞINDI

Okul Müdürü Adnan Yalçın’ın öğrencinin suratına tekme atması yargıya da taşındı. Baba İsmail Ö. oğluna doktor raporu alarak okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenci A.Ö.’nün doktor raporunda, “sağ yanakta abrazyon ve sağ kaşta minimal şişlik” olduğu tespit edildi.

Öğrenci A.Ö. şikayet dilekçesinde, olay günü okulda yangınla ilgili bilgi verildiği için bahçeye indiklerini, önde olduğu için dizlerinin üzerine çöktüğünü, bu esnada okul müdürü Adnan Yalçın’ın geldiğini ve sağ yanağına tekme attığını söyledi.

** MÜDÜR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Okul Müdürü A.Y ‘şüpheli’ olarak verdiği ifadede müdür olarak atandığı okulda laçkalık ve ciddiyetsizlik olduğunu, olay günü okul bahçesinde yangın tatbikatı yaptıklarını, öğrencilerin yanıcı ve parlayıcı maddelere doğru hareket etmesi nedeniyle zarar görebileceklerini düşünerek bir anlık tepki gösterdiğini ve geri çekilmelerini söylediğini, bu esnada ayağını yere vurduğunu, mağdura vurmadığını söyledi.

BABA İSMAİL Ö.: “CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM”

Baba İsmail Ö. çocuğunun çok büyük travma yaşadığını ve her gün okula gittiğinde kendisine tekme atan Okul Müdürünü görünce ağlayarak eve geldiğini söyleyerek, “Okul Müdürünün durduk yere çocuğumun suratına tekme attığı kamera görüntülerinde sabit. Mahkeme kayıtlarında da bu yönde görüş mevcut. Konuyu Milli Eğitim Müdürlüğüne de aktardım ancak aylardır bir sonuç çıkmadı. Okul müdürünün bir an evvel görevden alınmasını talep ediyorum. Benim çocuğumun başına gelenler başkalarının çocuğunun başına gelmesin” dedi.