Kamudanhaber - Özel Haber

Öğretmen atamaları 3 Eylül 2021 tarihinde yapılacak.

Ataması yapılan öğretmenlerimizin güvenlik soruşturması yapılacak mı ?

Bu konuyla ilgili çok sayıda mesaj almaktayız.

"Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu" 17 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya girdi.

Söz konusu Kanunun 12 nci maddesinin 1 inci fıkrasında, "Devletin güvenliğini, ulusun varlığını ve bütünlüğünü iç ve dış menfaatlerinin zarar görebileceği veya tehlikeye düşebileceği bilgi ve belgeler ile gizlilik dereceli kamu personeli ile meslek gruplarının tespiti, birim ve kısımların tanımlarının yapılması, güvenlik soruşturmasının ve arşiv araştırmasının usul ve esasları ile bunu yapacak birimler ve değerlendirme komisyonlarının çalışma usul ve esasları ile uygulamaya ilişkin diğer hususlar Cumhurbaşkanınca yürürlüğe konulacak yönetmelik ile düzenlenir." ifadesi yer almıştır.

Anılan Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girmesiyle birlikte statüsü veya çalıştırma şekline bağlı olmaksızın ilk defa veya yeniden memuriyete yahut kamu görevine atanacaklar hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmaya başlanmıştır.

ÖĞRETMENLERE GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILACAK MI ?

3 Eylül 2021 tarihinde ataması yapılacak öğretmenlerimize güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır .

İlgili kanun gereği ; 3 Eylül tarihinde ataması yapılacak öğretmenlerimizin atama kararnameleri illere gönderilecektir .

Öğretmenlerimizin atamasının yapıldığı illerin Valilikleri öğretmenlerimizin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını yapacaklardır.

Geçmiş yıllarda da ataması yapılan öğretmenlerimizin güvenlik soruşturmalarını ; öğretmenlerimizin atamasının yapıldığı Valilikler yapmaktaydı.