İl dışı atama sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığının önceki yıllarda öğretmenlerin taleplerine sessiz kalmayarak ikinci defa il dışı hakkı verdiği yıllar olmuştu.

Bu senede öğretmenler MEB’e çağrıda bulunarak ikinci kez iller arası yer değiştirme tayin hakkı istemektedir. İl dışı atamalarından sonra dolayısıyla bazı okul ve kurumlar atandığı yere gitmeyen öğretmenler var ve özelikle özür grubu atamalarından sonra Öğretmenler de 2. il dışı tayinlerinin yapılmasını istiyor.

Bütün bunlarla birlikte büyük bir kitle de yer değiştiremedi. Özellikle bazı branşlarda tercih edilebilecek il ve okul sayısı oldukça sınırlı tutuldu. Hizmet puanı çok yüksek olmayan öğretmenler yer değiştiremedi. Tayini çıkmayan öğretmenler bakanlıktan 2. il dışı atama yapmasını ve tüm norm açıklarının özür grubu için saklanmaması gerektiğini düşünüyor.

MEB yetkilileri 2. İl Dışı Atama ile ilgili resmi bir açıklama yapmalı ve konuya ilişkin takvimi açıklamalıdır. Atamalarda mevcut tüm boş kontenjanlar açık olarak gösterilmeli, il dışı atamasını iptal ettiren öğretmenlerin gitmedikleri kontenjanlar da bu açıklara dahil edilmelidir.