CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, öğretmenlerin düşük maaş aldığına dikkat çekerek, “Türk öğretmenler düşük maaş altında eziliyor, öğretmenler geçinemiyor” dedi

 OECD raporlarında 33 ülke arasında Türk öğretmenlerin, düşük maaşları ile 27’nci sırada yer almasına dikkat çekerek, iktidarın eğitimde başarısız olduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek şunları söyledi: “AKP iktidarı döneminde içi boşalmayan ne bir kurum kaldı ne de bir meslek grubu kaldı. Bu kadarı da olmaz denilen her şey AKP iktidarı döneminde yapıldı! Her alanda olduğu gibi öğretmenlerimizin de itibarı beş paralık edildi. Gelecek nesillerin eğiticileri olarak görülen öğretmenler bu iktidar döneminde hor görüldü, azarlandı, aşağılandı.”

   MADDİ MANEVİ KAYIPLARI DEVAM EDİYOR

Türk öğretmenlerin OECD’ye üye olan 33 ülke arasında düşük maaşlarıyla 27’nci sırada olduğunun altını çizen CHP’li Zeybek, “Lüksenburgda 15 yıllık bir öğretmenin yıllık 108 bin 624 dolar, yani 964 bin 723 Türk Lirası kazandığını raporlarda görüyoruz. Türkiye’de aynı kıdemdeki öğretmenin 2021 maaş zammı eklense dahi aylık 5 bin 101 Türk Lirası, yıllık 61 bin 212 Türk Lirasına, 15.7 kat daha az masala kıt kanaat geçimini sağlamaya çalışıyor. Yani öğretmenlerimizin maddi-manevi kayıpları hız kesmeksizin devam ediyor ve bu hükümet canı sıkıldıkça, problemleri bakan değiştirerek çözeceğini düşünmekten asla vazgeçmiyor” dedi.