Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Binici, Şanlıurfa’da öğretmen açığının 10 bin olduğunu belirterek, bu açığın ülke genelinde yapılacak olan 20 bin öğretmen ataması ile mümkün olmayacağı olmayacağını söyledi.

Öğretmen atama işlemleri için eğitim kurumları tercihleri 29.08.2021-02.09.2021 tarihleri arasında alacak.

Atama sonuçları 03.09.2021 tarihinde ilan edilecek. Öğretmen açığı had safhada olan Şanlıurfa, 20 bin öğretmen atamasından umutlu.

10 bin öğretmen açığı olduğu belirtilen ve eğitimdeki başarı oranı çok düşük olan Şanlıurfa’da, bu öğretmen atamasında açık kapatılır mı bilinmez ama aslan payının kente atanması bekleniyor.

BİNİCİ: “20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YETERSİZ”

20 bin öğretmen atamasını değerlendiren Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Binici, atanma sayısının kesinlikle yetersiz olduğunu belirterek, “Yaşadığımız Urfa için bir önceki eğitim ve öğretim yılını da göz önünde bulundurarak yaklaşık açık öğretmen sayısı 10 bin civarında. Dolayısıyla yapılacak olan 10 bin atamanın öğretmen açığını kapatması mümkün değil. Hele ki Urfa gibi bir yerde insan sirkülasyonunun olduğu bir kentte 20 bin öğretmen atatması yeterli değil. Eğitimin temel sorunlarına bakmak lazım. Yaşanan sorunlar lokal yaşanıyor sadece atama ile sorunlar çözülecek durumda değil.

“ÜLKE GENELİNDE 100 BİN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR”

83 milyon insanın yaşadığı ülkede açık öğretmen sayısının 100 bin olduğunu ve yapılacak olan 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu belirten Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Binici, “Şu an Türkiye geneline baktığımızda 100 binin üzerinde öğretmen açığı var. Şimdi öğretmen açığı 100 bin, okulu bitiren öğretmen adayları yüz binleri aşmış durumda. Öğretmen açığı var ama atama yok. Atamalar yapılmadığı zaman bu sefer ortaya çıkan mağduriyetler mevcut. Okulu bitirmiş genç adayların çoğu yaşadığı ekonomik bunalımdan dolayı istenmeyen durumlara geliyor ve intihar etme noktasına bile geliyorlar.