HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, okulların açılacağının açıklanmasına karşın yine de temkinli olduğunu, “yoğurdu üfleyerek” yediğini söyledi. Kafe, restoranların, plajların hınca hınç dolu olduğunu söyleyen Alçı, “Bu mekanları açıp kapama tartışması hiç yokken ‘Okulları açmak doğru mu değil mi?’ diye medyada popüler bir konumuz var. Çıldırasım geliyor artık bu yanlışlık karşısında!” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in son derece kararlı durduğunu ifade eden Alçı, “Ama Milli Eğitim Bakanı’nın kararlılığı yetmeyebiliyor” diye yazdı. “Bence okulları açmak kadar açık tutmayı sağlamak istiyorsak artık aşı meselesine yaklaşımı cesurca gözden geçirmemiz gerekiyor” görüşünü ifade eden Alçı, “Eylül ayında açtık, ekim ayında vaka sayıları artmaya devam etti, hastaneler iyice yoğunlaştı, diyelim ki birkaç okulda üst üste yüksek pozitiflik çıktı, ne olacak?” diye sordu.

“Okulları kurban edip yoluna devam etme lobisi muhtemelen yine Mehmet Ceyhan’ı kullanacak”

“Ben size söyleyeyim, okulları kurban edip yoluna devam etme lobisi -muhtemelen yine Mehmet Ceyhan’ı kullanarak- yine avaz avaz bastıracak ve eskiye döneceğiz. Peki bu kısırdöngüyü önleyemez miyiz?” diyen Alçı devamında şöyle dedi:

“Öğretenlere aşı zorunluluğu getirmek durumundayız”

"Önleriz sevgili okurlar, elbette önleriz… Kimse kusura bakmasın ama aşı olmamak şayet evinizde oturacaksanız bir tercih olabilir ama toplumun genelini ilgilendiren bir konumda iseniz bir tercih olamaz. Bu bir mecburiyet olmalı. Öğretmenlerin yüzde 70 kadarının iki doz, yüzde 85’inin de tek doz aşısı yapılmış. Geri kalanlara da şayet çalışmaya devam etmek istiyorlarsa aşı zorunluluğu getirmek durumundayız.

Mevcut durumda haftada iki PCR testi zorunlu. Tamam bu kulağa hoş geliyor ama diyelim ki o hafta yaptıramadı ya da sonucu getirmedi… Ne olacak? Okula alınacak mı, alınmayacak mı testsiz öğretmen? Alınmayacaksa onun dersindeki öğrenciler ne yapacak? Kısacası yaptırımlar net değil.”

“Çocuğu okulda olan tüm vatandaşlara da aşı zorunluluğu getirilmeli”

“Bence kısa süre içinde test zorunluluğu aşı mecburiyetine çevrilmeli. Bunu istemeyenlere de ücretsiz izin hakkı tanınmalı. Sadece öğretmenler değil, işin veli boyutu da var. Sağlık Bakanlığının elinde kaç velinin aşılı olduğu, kaçının olmadığı bilgisi mevcut… Çocuğu okulda olan tüm vatandaşlara da aynı şekilde aşı zorunluluğu getirilmesi gerekiyor” önerisinde bulunan Alçı, “Bence devlet aşıya yönelik tercihi vatandaşa bırakan, fazla gevşek tavrı değiştirip, başta sağlık çalışanları olmak üzere öğretmen, polis, postacı gibi vatandaşla doğrudan muhatap olanlara aşı zorunluluğu getirip ‘Aşı olun, sorumluluğu ben üsleniyorum’ derse tereddüt eden birçok vatandaş da ikna olacaktır” görüşünü savundu.