Yıllık enflasyon yüzde 20’ye dayanmışken, üretici enflasyonu bunun iki katından yüksek bir şekilde seyir izliyor. ‘Hayat pahalılığı’ artık iktidar tarafından da kabul ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘fahiş fiyat’ların önüne geçecekleri yönünde açıklamada bulunurken, son olarak beş zincir marketin ürünleri topladığını, piyasanın alt üst olduğunu dile getirmişti.

Hürriyet’ten Emre Eser’in yaptığı habere göre İstanbul’da gerçekleştirilen bir toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan Murat Ülker, ‘bir sene dağ-taşın soğan dolduğunu, ertesi sene piyasa bulunmadığını’ belirtti.

Marketlere yüklenildiğini, marketçilerin malı alıp sattığını, parasını da üreticiye ödediğini ifade eden Murat Ülker, “Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok” dedi.

Ülker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. O dönem domates fiyatları indirildi. Sadece domatesten 35 milyon lira zarar ettik. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakârlık yaptığının kanıtı. Artık herkes TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz.”