Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu oldu.

Bakan Turhan'ın açıklamaları şöyle:

-Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız 50 ilde miting yaptı. Ben bunların önemli bir kısmına katıldım. Ayrıca daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımızdan ayrı olarak illere de gitmiştim. Miting meydanlarındaki duruma bakılırsa alanlar dolu. Bunu 31 Mart seçimlerinin sonuçlarıyla ilişkilendirmek için konuyu iki başlıkta değerlendirmek lazım. Cumhurbaşkanımızın ülkemizde bir itibarı var. Milletin gönlünde bir sevgisi var. Miting, toplantı olduğu zaman meydanlar doluyor, boş kalmıyor. Mitingler öncesi ve sonrası sessiz çoğunluk dediğimiz hadise seçimlere damgasını vuracak olan kesimin kanaati oyu çok önemli. Yolların kenarında, evlerinin balkonunda, camında, dükkanının önünde olan insanların bakışı kanaatlerinde önemli durum oluşturuyor. Meydanlara gelen insanlar partinin, davanın sevdalısı. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde mitinglerimizde son yıllarda sağlanan güven ortamı, onun öncesinde yaşanan bu vatandaşların hendek çukur sıkıntısı, belli ki vatandaşların düşüncülerini kanaatlerini "Benim sığınacağım yer devletin yanıdır" diye görülüyor. Önceki seçimlerde AK Parti olarak iyi sonuçlar aldık ama gittiğimiz zaman insanlar bizim konvoyumuza bakmaktan çekiniyorlardı, şimdi öyle değil. Güneydoğu tarafı böyle. Son zamanlarda Türkiye'ye karşı yurt içi ve yurt dışı bazı odakların verdiği mesajlar etkili oldu. Mesela ezan meselesi. Milletimizi bilemiş. Bizim milletimiz büyük millet, necip millet.

-Seçim sonuçlarından umutluyum. Bu seçim sadece yerel yöneticilerin belirleneceği bir seçim değil. Çok şükür bizim partimizin yerel yönetimlerle ilgili deneyimleri, toplum tarafından kabul görmüş, biliniyor.

-Bakanlık olarak haberleşme konusunda seçim öncesinde yaptığımız hazırlıklarda seçimde kullanılacak olan matbu malzemelerin yerlerine ulaştırılması PTT tarafından yapılıyor. Diğer kargo işlemlerinden tecrit edilmiş olan kabuller, tutanaklar alınıyor, gideceği yerlere ayrı özel bir kurye ile teslim ediliyor. Seçim sonuçlarının vatandaşlarımıza doğru bilgilendirilmesi, zamanında ulaştırılması önemli. Günümüzde haberleşme elektronik sistemler üzerinden yapılıyor. Siber saldırılara karşı da bakanlık olarak ulusal siber olaylara müdahale merkezini kurduk. Seçim amaçlı kurulmadı. Başarıyla işletiyoruz. Bugüne kadar da yüzbinlerce saldırıyı önlemiş olduk. Bankaların hesaplarına giriliyor, müdahale ediliyor. Finansal piyasalar günümüzde çok önemli Her an para transferi var, para hareketleri var. Bunlar özellikle hedefler oluyor. Siber teröristler için hedef oluyor. Bunları önlemek için 1300'e yakın eleman, özel seçilmiş elemanlar sürekli çalışıyor.

Turhan, "Yatırımlarımızla Avrupa'dan gelen bir araç otoyoldan çıkmadan, şehir trafiğine girmeden Şanlıurfa'ya, Cilvegözü'ne kadar gidebilecek." ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı
Bakan Turhan, İstanbul Havalimanı'ndan 18 Mart'a kadar toplam 2 bin 902 uçuş yapıldığını ve 372 bin 118 kişiye hizmet verildiğini belirterek, "İstanbul Havalimanı'na taşınma 5 Nisan 03.00'te başlayıp 7 Nisan 00.00'da bitecek. 7 Nisan'dan sonra tüm operatörler buradan hizmet verecek." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul
Kanal İstanbul ile ilgili olarak Bakan Turhan, "2025'te bu hizmeti ülkemize kazandırmış oluruz, buradan deniz araçları geçmeye başlar." dedi.