Özdemir Bayraktar için Fatih Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde merhum Bayraktar'a ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, "Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Büyük bir değeri kaybettik ama bıraktığı azim ve kararlılık, bir şeyin nasıl yapılacağının azmi ve yılmazlığın temsilcisi, önderi oldu. Allah gani gani rahmet eylesin." diye konuştu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal da "Allah'tan rahmet diliyorum, kendisine ve tüm Milli Teknoloji Hamlesi'nin dostlarına sabırlar diliyorum. Kendisini tanıdığım süre boyunca gördüm ki Türkiye'de teknolojinin kullanımından daha çok; tasarlanması, geliştirilmesi ve üretilmesi için örnek insanlardan birisiydi. TÜBİTAK ile ilgili değerlendirmeleri birçok insandan alırım ama ondan aldığım birçok şey insanları dinlemek üzerineydi. Kendisini her dinlediğimde birçok şey öğrendim ve bu benim için çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Mandal, Bayraktar'ın arkasında çok önemli bir iz bıraktığına vurgu yaparak, "Başta değerli oğulları Haluk Bey ve Selçuk Bey, onun ötesinde TEKNOFEST'te yetişen bütün gençlik, onun başlatmış olduğu Milli Teknoloji Hamlesi'nin fertleri olarak bu süreci artık ülkemizde yerli ve milli teknoloji yapabilir noktasında. Kendisi belki savunma sanayisinde örnek oldu ama şu an oluşturduğu etki tüm teknolojilere emsal niteliğinde." dedi.

- "Yakın tarihimizi değiştiren işlere imza attı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise şunları kaydetti:

"Biz kendisiyle İkitelli'de aynı sitede komşuyduk, o vesileyle bizim ofisimizi de ziyarete gelmişti. Bir saatlik sohbetimizde özellikle 90'lı yıllarda insansız hava araçlarıyla, bu teknolojiyi ülkemize kazandırmak için yaptığı mücadeleyi bize anlatmıştı. Merhum Başbakanımız Necmettin Erbakan hocamızla olan bir diyaloğundan bahsetmişti, çok etkilenmiştim. Bu teknolojiyi ülkeye kazandırmak için verdiği mücadeleleri anlatınca Erbakan hocamız kendisine, 'Özdemir Bey, sistemin önünden geçen borular var ve onların önünde de tıkaçlar var, senin de, benim de görevim o tıkaçları patlatmak' demiş. O da 'evet, ben o tıkaçları patlattım ama iki tane de aort damarı patlattım bu sebepten' diye cevap vermiş. Erbakan hoca da 'çektiğin sıkıntıları biliyorum ama senin bu işi yapman farzı ayndır' demiş. Allah rahmet etsin ikisine de, iyi ki de vazgeçmemiş ve yakın tarihimizi değiştirecek işlere imza atmışlar."

- "Tam bir teknoloji meraklısıydı"

Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, "Rahmetlinin en önemli özelliği kul hakkından çok korkardı. Kılı 40 bin yaran bir insandı. 10 sene ortaklık yaptık, hiçbir zaman kendi hakkını savunmadı, hep ortağının hakkını savundu. Başı darda olan herkese, elinde ne var ne yok bakmadan yardıma koşardı. Tam bir teknoloji meraklısıydı, sadece faaliyet gösterdiği alanda değil her alanda. Kalp rahatsızlığı vardı, bir kalp doktoru kadar hastalığı öğrenmişti." şeklinde konuştu.

Okyay, Bayraktar'ın, yeri kesinlikle dolmayacak bir insan olduğunu ifade ederek, "Ülkeye hizmetleri artık herkesin malumu. Bıraktığı en büyük mirası ismi ve yaşantısıdır. Tam bir vatansever. Milli duyguları bu kadar güçlü çok az insan vardır. Gerçek milliyetçidir, sözde bırakmayan, hayatında uygulayan, yaptığı hizmetlerle bunu gösteren bir insandır. Son derece mütevaziydi, yeri dolmayacak çok yakın bir dostumu ve büyüğümü kaybettim. Mekanı cennet olsun." dedi.

Eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak da "Milletimiz çok değerli bir evladını kaybetti. Hep vatana millete hizmet için çalıştı, heyecanıyla bize yaptıklarını anlatmaya çalıştı video ile. Her videosunun sonunda mehter marşı vardı. Yerli ve milli anlayışını yansıtan çok değerli insanlardan biriydi. Bugün eserleri Türkiye'nin, gerçekten dünya ölçeğinde ilk 5'e girmesini sağladı. Onun bu mücadelesini geride kalan torunları, evlatları, kardeşleri sürdürecektir. Ne mutlu kendisine ve ailesine..." ifadelerini kullandı.