Sayın Yetkili;

Haber portalınız tarafından 03.05.2020 tarihinde müvekkilimiz yazar Azra Kohen hakkında yapılan haberde, “Milli Eğitim Bakanlığı EBA'da öğrencilere diplomasız psikolog izlettiriyor” şeklinde, müvekkilimizin tüm iyi niyeti ile üzerinde eğitim almış olduğu alanlar hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacı ile katılmış olduğu bir proje ile ilgili olarak manipüle edilen bir haber yayınlanmıştır. Haber içeriğinde müvekkilimiz hakkında hakaret içeren ifadeler kullanılan bir yazıya da yer verilmiştir!

Müvekkilimiz Azra Kohen, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olduktan sonra Liverpool Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Haber içeriğince yer alan meslek tanıtımı videosu tarafsız bir şekilde izlendiği zaman görülecektir ki; müvekkilimiz hem lisans eğitimi aldığı Radyo Televizyon Sinema bölümü hem de yüksek lisans eğitimi aldığı Psikoloji bölümü ile ilgili olarak eğitim almak isteyen öğrencilere yol gösteren, bilgi veren açıklamalarda bulunmuş, ilgili meslekleri başarılı bir şekilde tanıtmıştır. Söz konusu tanıtım videosunda ilgili meslekler hakkında herhangi bir yanıltıcı, gerçek dışı bir bilgi ve paylaşım bulunmamaktadır. Müvekkilimizin almış olduğu eğitim bu konuda konuşma yapması için yeterlidir.

Müvekkilimiz hakkında bir süredir sosyal medya üzerinden kasıtlı ve örgütlü bir şekilde haksız ve gerçeğe aykırı bir şekilde karalama kampanyası yürütülmektedir. Bir medya kuruluşu olarak müvekkilimizin aldığı eğitimleri anlatan bir videoyu sanki yanlış bilgi veriyormuş gibi manipüle edip, kamuoyuna haksız bir haber şeklinde servis ederek, müvekkilimiz hakkında sürdürülen itibar zedeleme operasyonuna iştirak etmektesiniz.

Müvekkilimiz hakkında yapılan haber ile ilgili olarak ekli tekzip yazısının Basın Kanunun 14’ncü maddesi gereğince yayınlanmasını; aksi takdirde müvekkilimizin kişilik haklarını ihlal edilmesi nedeni ile gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı hususunu tarafınıza bildiririz.

Saygılarımızla

Av.Celile Zelal Kartal

03/05/2020’de Azra Kohen ile ilgili yayınlanan yanlış habere istinaden tekziptir.

Haber içeriğinde yer alan eğitim videosu bir Google projesidir, Milli Eğitim Bakanlığı ile alakası yoktur. Yazarlık kariyerinde başarısına istinaden özellikle Azra Kohen’den talep edilerek, Azra Kohen’in eğitim aldığı konular ve bu eğitim yolculuğunda kendisi ile aynı konuları seçen genç insanlara tavsiyeler vermesi üzerine Google tarafından hazırlanmıştır. Azra Kohen haber konusu yapılan videoda; hem lisans eğitimi aldığı Radyo Televizyon Sinema bölümü hem de yüksek lisans eğitimi aldığı Psikoloji bölümü hakkında bilgi veren açıklamalarda bulunmuş, istek üzerine kendi eğitim aldığı bölümleri anlatmıştır. Söz konusu tanıtım videosunda, ilgili eğitim alanları hakkında herhangi bir yanıltıcı, gerçek dışı bir bilgi ve paylaşım bulunmamaktadır. Azra Kohen, almış olduğu eğitimler hakkında her mecrada konuşma yapma hak ve özgürlüğüne sahiptir.