6 Şubat Perşembe İstanbul hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre İstanbul'da perşembe ve cuma günleri kar yağması bekleniyor. İstanbul'da bugün çok bulutlu olması beklenen havanın, gün içerisinde yağmurlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Peki, İstanbul'a kar ne zaman, saat kaçta yağacak? İşte Meteoroloji'den alınan verilere göre, 6 Şubat İstanbul hava durumu tahminleri...

İSTANBUL'DA SICAKLIK AZALIYOR

İstanbul'da bugünden itibaren sıcaklık azalacak. Bugün en düşük 3, en yüksek 4, cuma günü ise en düşük 1, en yüksek 5 derece olacak.

.

İSTANBUL'A KAR SAAT KAÇTA YAĞACAK?

Meteoroloji'nin resmi internet adresi üzerinde yer alan bilgiye göre, İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı bekleniyor. Beklenen kar yağışının akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermesi bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre, saat 18.00 itibarıyla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde yer yer kar yağışlı hava hakim olacak.

MARMARA DENİZİNDE FIRTINA

Marmara denizinde rüzgârın (Perşembe) öğle saatlerinde kuvvetini artırarak kuzeyli yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ'DE FIRTINA

Orta ve Doğu Karadeniz'de rüzgârın yarın (Perşembe) kuvvetini artırarak batı ve güneybatıdan, batı kesimlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Perşembe günü gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusunda, Cuma gece saatlerinde Orta Karadeniz'de etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

DOĞU AKDENİZ'DE FIRTINA

Doğu Akdeniz'de rüzgârın yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Isparta, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya'nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

.

.