Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu.

Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Antalya, Isparta, Burdur ve Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da beklenen yağış başladı 

İstanbul'da da gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması tahmin ediliyordu. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış başladı. İstanbul üzerindeki yağışlı hava meteorolojinin radarına da yansıdı.

Hava sıcaklığı artış oranları illere göre değişiklik gösteriyor 

Kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak, batıda mevsim normallerinin civarı ve yer yer altında, doğuda ise mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Fırtına olacak mı?

Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.