Meteoroloji'den yapılan son hava tahminlerine göre, yurt genelinde sağanak yağış etkisini gösterecek. Su baskını ve ulaşımda aksamalara neden olmamak için vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Marmara, kuzey Ege, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olacak. Ege, İç Anadolu ve Karadeniz'de kuvvetli lodosun etkili olması bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıkları ise Marmara ve Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacak, iç kesimlerde 2 ila 5 derece artacak.

Yağışların Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın ile İzmir’in ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi nedeniyle tedbirli olunması için uyarılar yapıldı.

Rüzgarın Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.