Fenerbahçe, İngiltere'nin Arsenal takımından renklerine bağladığı dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil için Faruk Ilgaz Tesisleri’nde imza töreni düzenledi.

İmza törenine Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu da katıldı.

Mesut Özil'in açıklamaları:

"Herkesi selamlıyorum. Ne diyeceğimi aslında bilemiyorum. Heyecanlıyım, mutluyum. Fenerbahçe için bir rüyaydı, benim için bir hayaldi. İnşallah takıma sahada yeteneğimle faydalı olacağım. İnanıyorum Fenerbahçe'ye. Fenerbahçeli olarak her zaman inanmışımdır. Beni Fenerbahçeli yapan kendimim. Hep Fenerbahçeliydim, öyle de kalacağım"

"Eski dönemde Jay Jay Okocha'yı çok beğeniyordum. Şimdi de Pelkas'ı çok beğeniyorum. Aynı pozisyonda oynadığımız için Pelkas'ı beğeniyorum"

"Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına inanıyorum. En kısa zamanda inşallah Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağız. Fenerbahçe her sezon yola şampiyon olmak için çıkar. Ben her zaman baskı altında oynadım, Fenerbahçe'de de baskı olacaktır. Büyük kulüplerde oynadım ama Fenerbahçe farklı bir şey. Çok sevdiğim bir kulüp. Elimden geleni yapacağım. İnşallah her şey güzel olacak."

"Keşke daha erken olsaydı, iyi ki şimdi olmuş"

"İnşallah en kısa zamanda çubuklu formayı giyeceğim"
 

BURAK YILMAZ CEVABI!

Burak Yılmaz'ın "Benimle birlikte milli takım formasını giyen arkadaşlarım hakkında konuşsam daha doğru olur" sözleri için ne düşünüyorsun diye sorulan Mesut Özil, "Burak kardeşimize başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye'yi sahada en iyi şekilde temsil eder." ifadelerinde bulundu.

"ALMAN MİLLİ TAKIMI'NDA BİR DAHA ASLA OYNAMAM"

Alman Milli Takımı'nın formasını tekrar giyer misin diyen sorulan Mesut Özil, "Almanya Milli Takımı'na başarılar diliyorum ama ben asla bir daha orada oynamam." dedi.



ALİ KOÇ'TAN ACUN ILICALI'YA TEŞEKKÜR

İmza töreninde öncelikli olarak söz alıp Türk asıllı Alman yıldızın transfer süreciyle ilgili detayları aktaran Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, "Mesut, sık sık Fenerbahçe'ye olan sevdasını değişik değişik yerlerde sık sık dile getirdi. Biz bu hikayenin başlangıç tarihi olarak, Mesut'un düğününü alıyoruz. 7 Haziran 2019. O gün sayın Acun Ilıcalı bir tweet attı ve 'İnşallah vatan hasretin sona erer Mesut.' dedi. 20 Haziran 2019'da yaptığımız WinWin kampanyasında ateş büyümeye başladı. Meğer o tarihte ifade edilenler, bizim için yeni bir hikayenin başlangıcıymış.

Bir yaz günü, Acun'la oturduk konuşuyoruz. 'Mesut'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, sezon sonunda Fenerbahçe'ye kazandıralım.' dedi. Ben de 'Kazandıralım da, maddi şartları nasıl karşılayacağız?' dedim. Ocak ayında da bir ihtimal olabilir demiştim. 'Ben birkaç ay sonra yeni yatırımımı açıklayacağım ve bunu dünyaya yaymak istiyorum, bu hedefi yakalamamda Mesut'un da büyük katkısı olacak diye düşünüyorum.' dedi. Kasım ayında işler somutlaşmaya başladı.

Kasım ayında Mesut'un menajeri Erkut'la görüştük. Bu konuşmanın devamında, bu transferin gerçekleşebileceğine inandım. Erkut, Mesut'un bir gün Fenerbahçe'de oynayacağını ve bunu 35-36 yaşında yapmak istemediğini söyledi. O dönemlerde bu soru geldiğinde 'Gerçekleşmesi zor ama gerçekleşirse çok güzel olur' demiştim. O günlerde Londra'ya gittik; yöneticiler, ben ve Acun, farklı zamanlarda yola çıktık ki çok belli olmasın diye. Arsene Wenger'den o kadar olumlu dönüş aldım ki... Sayın Wenger'i, Erol Bulut hocayla görüştürdüm. O da Mesut hakkındaki sorularını sordu. Faydalı bir görüşme oldu. Ben, Selahattin Baki, Emre Belözoğlu ve Acun Ilıcalı, oturduk. Orada bir şey dikkatimi çekti. Mesut, Fenerbahçe'de oynama hayallerinden bahsetti ve bunun için kesinlikle maddi konuları dert etmeyeceğini söyledi.

Daha düne kadar gerçekleşmesi rüya olarak görünen bir transferi daha Fenerbahçe gerçekleştirdi. Mesut, Fenerbahçe'sine kavuştu. Artık camiamızın bir parçası. Mesut için bugün balayı bitiyor ve artık iş başlıyor. Adaptasyon sürecini hızla atlatacağına inanıyorum. Bu rüyanın er ya da geç gerçekleşeceğini biliyorduk. Sabırla, inatla, akıllıca, gaza gelmeden ve getirmeden, adım adım çalıştık. Çok şükür ki bugünleri hep birlikte gördük. Biz Mesut için yeni bir kampanya başlatmadık. Fener Ol'un adını değiştirdik. Bu coşkulu süreçte yine Fenerbahçe'nin yanında olan taraftarımıza şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.



Emre Belözoğlu imza töreninde şunları söyledi:

"Çok iyi bir takımımız ve teknik direktörümüz var. Mesut ile birlikte çok daha güçleneceğimizi düşünüyorum. Kupaları beraber kaldıracağız inşallah. Türkiye, Mesut'u kucaklamak için sabırsızlanıyor. İyi ve kötü günde Mesut'la birlikte olacağız. Tekrar ailemize hoş geldin diyorum."

"Cristian-Emre Belözoğlu-Alex üçlüsü mü, Gustavo-Ozan Tufan-Mesut Özil üçlüsü mü daha iyi?" sorusuna yanıt veren Emre Belözoğlu "Çok zor soru sordun. Mesut benden daha zeki futbolcu ama ben de fena değildim tabii! Alex, benim gözümde Fenerbahçe tarihinin gördüğü en büyük futbolcu. Alex'i başka bir yere koymak gerekiyor. Samimice söyleyeyim, çok pozitif duygularla şu anki görevime soyundum. Fenerbahçelileri mutlu etmek için uyanıyoruz. Şu anki orta saha üçlüsünü daha önde görüyorum" dedi.
 


YURT DIŞINDAN 13 MEDYA KURULUŞU GELDİ

Mesut Özil'in imza törenini 116 basın kuruluşu takip etti. Yurt dışından da 13 medya kuruluşu imza töreninde yer aldı.