Kamudanhaber- Özel haber

Ahmet Devrim Kaya 

Sitemizde yayınlanan: “Ali Yalçın, Memura İyi Gelmedi!” başlıklı haber üzerine bu habere gönderme olduğu düşünülen bir açıklama geldi. Memur-Sen İstanbul İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, facebook hesabından yaptığı açıklamada:

''Düşük maaş, Meslek Kanunu ve çözüm bekleyen daha onlarca problemi yine biz çözeceğiz. Zam yetkili sendikadan değil hükümetten istenir, önce bunu öğrenin, sonrada yetkili olduğunuz döneme ait tabloyu yayınlayın da kamuoyu bir görsün bakalım.'' dedi

Sayın Talat Yavuz!

Açıklamanızın aşağıda yer alan bölümünde: “…UZLAŞMAZLIKLA sonuçlanan son dönem zam oranları üzerinden ne yapmaya çalıştığınızı bütün eğitimciler görüyor.” ifadelerine yer vermişsiniz. Haberimizi dikkatlice okursanız sadece uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine değil, Ali Yalçın’ın Kamu Görevlileri Heyet Başkanı Unvanıyla katıldığı 3. ve 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin de sonuçlarına yer verdiğimizi görürsünüz. Haberimizde 5. Dönem Toplu Sözleşmesini Sayın Ali Yalçın’ın imzalamadığına ve bu dönemin memur maaşlarının Kamu Görevlileri Hakem Kurulunca belirlendiğine de yer verdik.

Haberimizin içeriğinde de memurların Ali Yalçın’ın göreve geldiği 2015 Yılındaki maaşları eğer çeyrek altın ya da Dolar’a endekslenmiş olsaydı ve hiç toplu sözleşme yapılmasaydı; almaları gereken maaş bugünkü rayiç üzerinden ne olurdu? Sorusuna cevap aradık…

2015-2020 döneminde sadece sizin tarafınızdan değil bazı diğer sendikalar tarafından da adeta bir devlet sırrı gibi saklanan ve bütün çağrılara rağmen açıklanmayan astronomik sendika genel merkez yöneticileri ve şube başkan maaşlarını ise bu yazımızda gündeme almadık.

Açıklamanızda; “…Zam yetkili sendikadan değil hükümetten istenir, önce bunu öğrenin!” diyorsunuz. O zaman, biz de kamuoyu adına size soruyoruz:

Eğer, maaş zammı yetkili sendikadan değil de hükumetten istenecekse sendika niçin var? “Hükûmetten isteyelim. Verirse verir. Vermezse vermez.” Sendikalara o kadar aidat ödeyerek yüzlerce sendikacıyı istihdam etmeye ve devletin memur kadrolarını boşa çıkarmaya ne gerek var?

Sendikanız, bizim ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarımızı korumayacaksa ne iş yapacak? Bu durumda, masada kimin oturduğunun ne önemi var? Neden aylarca bunu tartıştınız?

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”; enstitüye bağlı birçok şube ve dairede ülkenin gereksiz birçok kurumunun bölge ve şube müdürlerinin istihdam edilmesini anlatmaktadır. Nedir bunların üretime katkısı? Bunlar üretime katkıdan çok, niteliksiz hısım akrabaya iş bulunan yerlerdir. Eserde bahsedildiği üzere; “Memurlarımızın yarısı kendi akraba ve hısımlarımız olacak… Yarısı da dışarıdan güvendiğimiz yüksek insanların tavsiyeleri… Böylelikle her nevi dedikoduyu önlemiş olacağız…”

Talat Bey, siz sendikayı “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” gibi mi görüyorsunuz ki sanki sendikalar işlevsiz yapılarmış gibi: “…Zam yetkili sendikadan değil hükümetten istenir, önce bunu öğrenin!” diyorsunuz. Eğer böyle düşünüyorsanız, bilin ki “Bizim ayarlanacak bir saatimiz yok. Sizin varsa onu da biz bilemeyiz!”

Açıklamanızı, ifade özgürlüğünüze verdiğimiz saygının bir gereği olarak olduğu gibi veriyoruz:

“Bir tarafta algıyı yöneteyim derken işini yönetmeyi unutanlar, diğer tarafta yetkili olduğu dönemde enflasyonun altındaki oranlara imza atıp bugün umut tacirliği yapanlar ve menfaatleri uğruna fırıldak gibi dönen, sahte isimli internet sitesi yazarları.

Bölgesinde dünyaya meydan okuyan bir ülkenin, salgın dönemindeki eğitim gündemini bunlar oluşturuyor. Yazık, hem de çok yazık. Bir öneriniz, bir raporunuz veya çözdüğünüz bir problem söyleyin Allah aşkına.

Salgın dönemi dahil bütün çözümlerde bizim imzamız var. Alınan onlarca kazanımı laf kalabalığı arasında yok sayma çabanızı, UZLAŞMAZLIKLA sonuçlanan son dönem zam oranları üzerinden ne yapmaya çalıştığınızı bütün eğitimciler görüyor.

Düşük maaş, Meslek Kanunu ve çözüm bekleyen daha onlarca problemi yine biz çözeceğiz. Zam yetkili sendikadan değil hükümetten istenir, önce bunu öğrenin, sonrada yetkili olduğunuz döneme ait tabloyu yayınlayın da kamuoyu bir görsün bakalım.”

İLGİLİ HABER...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.