Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinde ortak hareket etmek için Kamu-Sen ve KESK'e mektup göndermişti. Mektuba Kamu-Sen olumlu yanıt vermiş ve ardından da Kamu-Sen ile Memur-Sen arasında istikşafi görüşme gerçekleştirilmişti. KESK ise sosyal medya hesabından eleştirel bir cevap yayımladı.

Memur-Sen'in cevaba tepkisi ise sert oldu.

İŞTE MEMUR-SEN'İN KESK'E VERDİĞİ CEVAP

KESK KAMU EMEKÇİLERİNİN TARAFINDA OLMAYACAĞINI BİR KEZ DAHA TEYİT ETMİŞTİR

Konfederasyonumuz Genel Başkanı ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı Ali YALÇIN, 31 Mayıs'ta genel başkanlarına gönderdiği mektupla Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetinde temsilcisi bulunan diğer iki konfederasyona, "6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen'le birlikte hareket etme" davetinde bulunmuştu. Söz konusu davete Kamu-Sen tarafından 8 Haziran'da olumlu cevap verilmiş ve 11 Haziran'da da Memur-Sen ve Kamu-Sen Heyetleri arasında Kamu-Sen Genel Merkezinde sürece ilişkin istikşafı ilk görüşme gerçekleştirilmişti.

Bu süreçte, Eş Genel Başkanları Mehmet BOZGEYİK tarafından "Memur-Sen'le birlikte hareket etme" davetine Haziran'da yapılacak Genel Kurul'da değerlendirileceği söylenmesine rağmen 11 Haziran Cuma günü KESK kurumsal internet sitesinde, KESK Yürütme Kurulu imzasıyla "Kamu Emekçilerine Bilgilendirme Memur Sen'in Mektubuna Cevabımız" başlıklı açıklama paylaşılmıştır.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Konfederasyon Genel Başkanımız Ali YALÇIN'ın davetinin yer aldığı ve içeriğini kamuoyuyla paylaşmadığı mektupla ve içerdiği davetle ilgili olarak (mektup ve davet sahibine bilgi vermeksizin) kamuoyuna açıklama yapan KESK'in bu tutumunu; söz konusu açıklamanın lafzını ve ruhunu kuşatan ideolojik bağnazlığa ve kamu görevlilerini hedef alan sakil kurnazlığa dair cevap haklarımız saklı kalmak kaydıyla en hafif tabirle nezaketsizlik olarak değerlendiriyoruz. Söz konusu açıklamanın içeriğine hakim kararsızlık, tutarsızlık ve hadsizlik tavırlarının gerekçelerinin ve hedeflerinin takdirini KESK üyesi kamu görevlilerine bırakıyoruz.

KESK, bu tutumuyla "Türkiye'yi esas alma, Türkiye için düşünme, kamu görevlilerini ve emeklerini önceleme, kamu görevlilerinin hak ve hukuku için ter dökme, ideolojik aparat olma vasfını terk etme" fırsat ve imkanını bilerek ve isteyerek kullanmayacağını bir kez daha göstermiştir.

Söz konusu açıklamanın içeriğinde yer verdiği değerlendirmelerle 6. Dönem Toplu Sözleşme'de Kamu İşvereni lehine gerekçe üretmeye yeltenen ve İşveren danışmanı rolünü üstlenen KESK'in, bu tavır ve yaklaşımlarıyla 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde kamu görevlileri lehine yapılacak çalışmalarda yer almamasının hem kamu görevlileri hem de kamu görevlileri sendikacılığı açısından daha yararlı olacağı yönündeki karar ve değerlendirmemizi kamu görevlilerinin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.