Milli Eğitim Bakanlığı, Artı Gerçek’te yayımlanan MEB’in 'Biz dağıtıyoruz' dediği tabletlerin parası AB'den” başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları'na göndermek üzere  'AB Mali Yardım ve KFW İle İşbirliği Kapsamında Tablet' başlıklı açtığı ihalenin Türkiyeli öğrenciler için değil Suriyeli mülteci çocuklar için yapıldığını belirtti.

MEB’den yapılan açıklamada ihale belgesinde belirtilmemesine rağmen, “Söz edilen alımlar ‘Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi’ PIKTES kapsamındaki çocuklar için yapılan alımlardır” ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in EBA kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ne kadar tablet bilgisayar dağıtıldığını sorduğu soru önergesine Bakan Selçuk, 500 bin tablet bilgisayar ve erişim desteklerinin Bakanlık bütçesinden temin edildiği cevabını vermişti.

Artı Gerçek, 4 Şubat’ta yapılan tablet alımı ihalesinin, tabletlerin 'AB Mali Yardımı ve Almanya’nın kalkınma bankası KFW ile işbirliği' kapsamında yapıldığını, ihale belgesine dayandırarak haberleştirmişti. 

Söz konusu habere ilişkin MEB, “Bakanlığımızca şu ana kadar dağıtılan tablet bilgisayar setleri Millî Eğitim Bakanlığı 2020 yılı genel bütçe yatırım ödeneği ile Devlet Malzeme Ofisi’nden tedarik edilmiştir” dedi.