Milli Eğitim Bakanlığı üniversite tercihi yapacak adaylara "Tercih Danışmanlığı Desteği"ni başlattı. Adaylar, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden online tercih danışmanlığı hizmeti alabilecek.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Bakanlık daha önce yüz yüze verdiği bu hizmeti, bu yıl pandemi nedeniyle online olarak verecek. 6-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek tercih süreci için "Tercih danışmanlığı hizmetini, tercih danışmanlığı birimleri, okullarda ve rehberlik araştırma merkezlerinde, rehberlik öğretmenleri tarafından EBA üzerinden verilecek.

BAKAN SELÇUK'TAN TERCİH DANIŞMANLIĞI AÇIKLAMASI

Verilecek hizmet ile ilgili de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bilgi verdi. "Amacımız, bu süreçte ülkemizde rehberliğe ihtiyaç duyan her öğrenci ve veliye ulaşarak gelecekleri konusunda bilinçli tercih yapmalarını sağlamak"dedi.

Bakan, "Yürütülen çalışmalar ve sürece ilişkin tüm önlemler kontrolümüz altında. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla tercih danışmanlığı birimlerimize başvurabilecekler" ifadelerini kullandı.

Bakan ayrıca mezun durumda olan ya da internet erişimi bulunmayan adayların da gerek rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından gerekse bulundukları bölgeye en yakın okuldaki tercih danışmanlığı birimi üzerinden bu hizmetten yaralanabileceklerini de belirtti.

Bunun yanı sıra, YouTube ve Instagram üzerinden rektörler ve öğretim üyelerinin katılımıyla canlı olarak üniversite ve bölüm tanıtım programlarına tercih süresince devam edilecek. Üniversite rektörleri, üniversitelerini tanıtırken bölüm hocaları da bölüm tanıtımı yapacak.