KAMUDANHABER - Özel Haber 

MEB’in resmi eğitim kanalı EBA’da diplomasız psikoloğa “Psikoloji Meslek Tanıtımı” yaptırılarak adeta çocuklara bir yolunu bulduktan sonra diploma çok da önemli değil dersi mi verilmek isteniyor ?

Bakanlığın Azra Kohen seçimine #Kohenpsikologdeğil etiketiyle sosyal medyada tepkiler yükseldi.

EBA’da psikoloji bölümü mezunu olmayan birisinin psikolog ünvanı ile pdr hizmetine dönük paylaşım yapması pdr’cilerin tepkisini çekti. Sosyal medya mesajlarında; ‘’Ünvan sahteciliğine en önce MEB dikkat etmelidir.’’ Uyarıları yapıldı.

Eğitimci yazar Zekeriya Erdim 15 Ekim 2019 tarihli ‘’Azra Kohen’in İki Yüzü’’ başlıklı yazısında:

‘’Romanlarında; en açık, en argo, en müstehcen, en porno ifadelerle "cinsel ilişki tasvirleri" var. Kahramanları; hayata "uçkurundan bağlı" kimseleri temsil ediyorlar. Birileri, kendisine; yoğun cinsellik tercihinin sebebini sormuş. "Siz, nasıl sevişiyorsanız aslında osunuz, hatta seviştiğiniz kimsesiniz. Hepimiz, sosyal hayatta başka yatak odasında başka anne ve babaların çocuklarıyız. Onların yapamadıkları senkronizasyonu biz yapabilirsek, yani gerçekte olduğumuz kişiden utanmamayı başarabilirsek, huzuru da buluruz" cevabını vermiş.

Biz biliyoruz ki; medeni dünyanın medeni şehirlerinde, parklar ve bahçeler yerin üstüne, atık su ve lağım kanalları altına yapılıyor. Fakat, "efsane kadın" Azra Kohen; "Altını da üstüne çıkaralım, atık sular ve lağımlar parkların ve bahçelerin içinden aksın" diyor. 

Sözlüklerde, "El değmemiş bakire kız" anlamına gelen ismi ile müsemma olsaydı; oğullarımızın, kızlarımızın iffetli olmalarını ve kalmalarını isterdi. Sosyal ve kültürel felaketlerde "kurtarılması gereken ilk şey"in; namus ve ahlak olması gerektiğini söylerdi.’’ Cümleleri ile ifade etmeye çalıştığı Azra Kohen, 7 Nisan 2020’de Habertürk kanalında; ‘’Habertürk TV ekranlarına çıkan Fİ, Çİ, Pİ kitaplarıyla dikkat çeken Azra Kohen’in ‘sahte psikolog’ sıfatıyla yorum yaptığı iddia edildi. İddialara cevap veren Azra Kohen’le ilgili yeni iddialar ardı ardına geldi.’’ Şeklinde haber olmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Bölüm Başkanı Adil Sarıbay İse twiter hesabından: ‘’Bu duyuruyu bölüm başkanı olarak yapıyorum: Azra Kohen adlı şahsın farklı kaynaklarda "Boğaziçi Üniversitesi Klinik Psikoloji master programına katılmış" olduğu belirtilmektedir. Kendisinin bölümümüzde resmi bir öğrenciliği olmamıştır. Kamuoyuna duyurulur.’’ Açıklaması yapmıştı.


İşte bu Azra Kohen MEB’in uzaktan eğitim portalı EBA’da meslek tanıtımında yer aldı.

Sonuç olarak ; EBA platformuna psikolojik meslek tanıtımı için Azra KOHEN ismini kim getirmişse , kim bu sahte psikoloğu çocuklarımıza dayatmışsa bu bürokratlar Bakan Ziya SELÇUK’a operasyon çekmektedir .

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’a daha önce de operasyonlar çekildi . Ama hep dışarıdan operasyonlar çekiliyor, içerdeki bazı bürokratlar bu operasyonlara destek veriyordu .

Bakan Ziya SELÇUK’a son çekilen operasyon içerden çekilmiştir .

Bakan Ziya SELÇUK, Rehberlikçi ve Psikolojik Danışman

Milli Eğitim Bakan’ın ın, Rehberlikçi ve psikolog danışmanı olduğu yerde , EBA tv üzerinde diplomasız kadını Mesleki Rehberlik adı altında öğrencilere yutturuyorlar . Bir de kadın gerçekten çok ahlaksız yazılar yazıyor .

Bakan Ziya SELÇUK’un en büyük düşmanı içerde iş bilmeyen bürokratları ve danışmanlarıdır.

Azra KOHEN’in EBA üzerinden alınmış resmî ve resim üzerinde yazan açıklama aşağıdadır .