Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda ''bilindiği gibi COVID-19 salgını nedeniyle Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarında yürütülecek eğitim faaliyetlerine ilişkin hususlar Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 15 Ağustos 2020 tarihli ve 83203306-10.07.02-E.10700187 sayılı yazısıyla duyurulmuştur.

Sürece ilişkin ortaya çıkan yeni gelişmeler neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ek-3'üncü ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ek-2'nci maddesi kapsamında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aşağıda yer alan açıklamalar çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir.  2020-2021 eğitim ve öğretim yılı yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarının birlikte kullanılması ile sürdürülecektir.

Yüz yüze eğitime 21 Eylül 2020 tarihinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar ile başlanılacak olup diğer kademe ve sınıf düzeylerine ilişkin değerlendirmeler salgının seyrine bağlı olarak ilan edilecektir. Bu kapsamda öğretim programlarının tamamı yüz yüze ve uzaktan eğitim yolu ile tamamlanacaktır. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğrencier, öğretim programlarındaki konu ve kazanımların tamamından sorumlu olacaktır.

Ölçme ve değerlendirme uygulamalarının Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan esaslara göre öğrencilerin kendi öğretmenleri tarafından okul ortamında gerçekleştirilmesi esastır. Okulun fiziki şartları göz önünde bulundurularak ölçme ve değerlendirme uygulamaları bir sınıfta yer alan öğrencilerin gruplara ayrılarak uygulanması şeklinde de gerçekleştirilebilecektir.

Yüz yüze eğitim faaliyetleri ile ölçme ve değerlendirme uygulamalarının tamamında COVID-19 salgını ile ilgili tedbirlerin eksiksiz ve zamanında gerçekleşmesi sağlanarak Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 19 Ağustos 2020 tarihli ve 215225590-918.01.E.10942520 sayılı yazısında yer alan ''Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu''na uygun olacak şekilde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından gerekli tüm önlemler alınacaktır.'' denilmiştir.