Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Çerçeve Kurs Programı yazısı yayımlandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan yazı şu şekilde;

Özel eğitim alanında sunulan eğitim hizmetlerinde görev almak isteyen yükseköğrenim mezunu bireyler ilgi (a) Karar hükümleri doğrultusunda ders ücreti karşılığında görevlendirilebilmektedir. 
    Bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerin özel eğitim alanına yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek ve sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak amacıyla 2016 yılında "Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Çerçeve Kurs Programı" uygulamaya konulmuştur. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren ise söz konusu kurs programını tamamlayanlar arasından özel eğitim alanında ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılacağı ilgi (b) yazı ile açıklanmıştır.
    Covid-19 salgının ilerleyişindeki gelişmeler nedeniyle hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmiş olup bu faaliyetlere başlanacağı ilgi (c) yazı ile bildirilmiştir. 
    Millî eğitim müdürlüklerince özel eğitim alanında ders ücreti karşılığında yapılacak görevlendirmelerde aşağıda açıklanan hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir.
Özel eğitim alanında çalışmak üzere ders ücreti karşılığında yapılacak görevlendirmelerin "Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Çerçeve Kurs Programı"nı tamamlayıp belge alanlar arasından yapılması, 
İlinizde ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenler arasından "Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Çerçeve Kurs Programı"na katılmamış olanlar için halk eğitim merkezlerinde ivedilikle kurs programı açılarak devamlarının sağlanması,
Hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ilgi (ç) yazıdaki açıklamalar doğrultusunda yürütülmesi,
hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.