Milli Eğitim Bakanlığı kurumlarına ait yönetmeliklere ilişkin olarak son yapılan değişiklikler Resmi Gazete de yayımlandı. Yayımlanan yeni yönetmeliğe göre bu yıl sınıf geçme şartlarını sağlayan öğrenciler direk olarak sınıf geçecek, dersleri zayıf olan öğrenciler başarısız ders sayısı göze alınmaksızın sorumlu olarak geçmiş sayılacak. Ancak devamsızlıktan kalan tüm öğrenciler sınıf tekrarı yapacak!

 Korona Virüs Salgını Eğitimi Olumsuz Etkiledi!

Mart ayından bu yana ülkemizi etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle lisans, lise, ortaokul ve ilkokul düzeylerindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verilmiş ardından eğitimler uzaktan eğitim ile devam ettirilmişti. Uzun bir süredir tüm dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran salgın hastalık nedeniyle birçok faaliyet aksamış durumda. Aksayan en önemli faaliyetlerin başında kuşkusuz eğitim geliyor.

Devamsızlıktan Kalan Öğrenciler Sınıf Tekrarı Yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı son kararlarla birlikte öğrencilerin mağduriyetini gidermek amacıyla bu yıl başarılı – başarısız hiçbir öğrencinin sınıf tekrarı yapmayacağını açıkladı. Ancak devamsızlıktan kalan öğrenciler bu şarttan muaf olacaklar. Resmi Gazete de yayımlanan son yönetmelik uyarınca devamsızlıktan kalan öğrenciler sorumlu olarak geçemeyecek ve sınıf tekrarı yapacak. Yönetmeliğin Resmi Gazete de yayımlanması ile birlikte devamsızlıktan kalan öğrencilerin sınıf tekrarı yapması resmi olarak onaylandı.