MEB- İlkokul ve liselerde öğrencileri 2. dönem notları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya göre şekillenecek. Bu kapsamda öğrenciler ve velileri istediği tercihte bulunabilecek. İşte, 2. Dönem notları nasıl verilecek sorusu için MEB'den gelen açıklamalar

İLKOKUL VE ORTAOKULDA 2. DÖNEM NOTLARI NASIL VERİLECEK?

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için 2. dönem notları şu şekilde verilecek;

İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.
Ancak, ikinci dönem sınav notu olan öğrenciler için;

Bu sınavlar geçerli olacak ve e-Okul sistemine işlenecektir. Sınavı yapılan derslerden başka bir sınav yapılmayacaktır.
Bu öğrencilere istemeleri hâlinde ikinci bir sınav yapılıp puanlarını yükseltme fırsatı verilecektir.
Bu öğrencilere ayrıca tercih hakkı sunulacak olup istemeleri hâlinde sadece birinci dönem notları ile değerlendirilmeleri sağlanacaktır ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.
Buna göre 26 Mayıs 2021 tarihine kadar bu seçeneklerden birisini tercih eden veliler, bu kapsamda değerlendirilecek.

LİSELERDE 2. DÖNEM NOTLARI NASIL VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerde 2. dönem notları için yaptığı açıklama şu şekilde;

"Eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile başvuran ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilerin birinci dönemde aldıkları notlara göre yıl sonuna ilişkin iş ve işlemleri tamamlanacaktır. Bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme aracı kullanılmayacak ve uygulaması da yapılmayacaktır."

"Öğrencilerimiz, 2. dönemde normal süresi içerisinde yapılamayan sınavlara tercihleri doğrultusunda girebilecekler ve ders seçme hakkı söz konusu olmayacaktır. Örneğin bir okulda ikinci döneme ilişkin 5 dersten sınav yapılmış ve diğer sınavlar yaşanan süreç nedeniyle yapılamamış ise eğitim kurumu yapılamayan sınavlar üzerinden yeni bir sınav programı uygulayacaktır. Yapılacak sınavlara girip notunu beğenmeyen öğrenciler birinci dönem notlarını tercih edemezler ancak sınavlara girmeden önce dilekçe vererek birinci dönem notlarıyla değerlendirilmek isteyebilirler."